Bravo işçileri: DİSK Tekstil aradan çekil!

Bravo Tekstil işçileri kendi adlarına, kendilerinden habersiz görüşme ve anlaşma yapan DİSK Tekstil’in önüne gitti. Polis sendikanın çevresini ablukaya alarak sınıf devrimcilerine kimlik kontrolü yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Şubat 2018
  • 14:56

Çalıştıkları Bravo Tekstil’in batması üzerine alacakları için DİSK’e bağlı Tekstil Sendikası’na başvuran Bravo işçileri, işçiden habersiz kendi adlarına görüşme ve anlaşmalar yapan sendikanın önüne giderek “Aradan çekil” dediler.

DİSK Tekstil yine işçiyi ortada bıraktı

Saat 14.00’te Şirinevler’deki sendika binası önünde buluşan işçiler DİSK Tekstil yöneticileri ile görüşmek isterken, sendikada kimsenin olmadığı ortaya çıktı.  Bunun üzerine işçiler sendikanın bulunduğu iş merkezi önünde dövizlerini açarak kısa bir süreliğine burada beklediler.

Dövizlerde “Rezalet sendika emekçiye yalan söylüyor”, “Sendika emekçinin haklarını satıyor”, “DİSK Tekstil sendikası çekil aradan”, “Bravo işçilerinin hakkı Bravo işçilerine”, “’Hakkınız alacağız’ dediniz ‘sizi tekrar ezeceğiz’ demediniz” ifadeleri yer aldı.

Polis bir kez daha DİSK Tekstil’i korudu

Sendikanın kapısına çıkarak burada dövizlerle fotoğraf çekmek isteyen işçilere iş hanının görevlisi “Binada başka görevli yok. Ben sizinle gelirsem kapıda kimse duramaz. Siz de tek başınıza çıkamazsınız, burada bir sürü iş yeri var” diyerek işçilerin sendikaya çıkmasına engel oldu. Görevlinin “Dışarıdaki polislere sorun, onlarla beraber çıkın” demesi üzerine polisle konuşan işçilere polis “Siz bugüne kadar legal işler yaptınız. Yukarı çıkarsanız özel mülke girmiş olursunuz, suç işlersiniz, haklıyken haksız duruma düşersiniz” dedi. Bunun üzerine işçiler bina önünden ayrıldı.

Öte yandan DİSK Tekstil’in bulunduğu hanın önü ve çevresi de sivil polisler tarafından ablukaya alındı ve polisler sınıf devrimcisi avına çıktı. Polisler amirlerinin talimatıyla “şüpheli” gördüklerine kimlik kontrolü yaptılar. İşçiler gelmeden önce bir BDSP’liye ve muhabirimize de kimlik kontrolü yapıldı. Polis, muhabirimize “Kaçta gelecekler, ne yapacaklar, irtibatınız yok mu, nasıl haber aldınız” diyerek bilgi almaya çalıştı.

Kızıl Bayrak / İstanbul