Bir DİSK TEKSTİL ve Kazım Doğan klasiği daha…

DİSK TEKSTİL’in örgütlü olduğu TELATEKS fabrikasında çalışan işçiler DİSK TEKSTİL Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan’ın işçi düşmanı yaklaşımlarını gazetemize anlattı. İşçiler “DİSK TEKSTİL tam bir patron sendikası oldu. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” ifadeleriyle yaşanan durumu özetledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Ocak 2019
  • 20:04

Sermaye iktidarının krizi fatura etme çabalarına maruz kalan işçi sınıfı, sendika ağalarının türlü yöntem ve oyunlarıyla da sömürü düzenine mahkum ediliyor. Patron sınıfının çıkarlarını koruyup kollayan siyasi iktidarlar ve sendika bürokratları, kurdukları bu ‘üçlü şer ittifakı’ ile kölelik düzenini sürdürüyor.

DİSK TEKSTİL tam bir patron sendikası”

Bu kapsamda işçilerin haklarına düşmanlığıyla tescillenen sendika bürokratları arasında yer alan DİSK TEKSTİL Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan’ın son oyunları da TELATEKS fabrikasında ayyuka çıktı. TELATEKS işçileri “DİSK TEKSTİL tam bir patron sendikası oldu. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” diyerek fabrikada yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Fabrikada 31 Aralık’ta toplu sözleşme (TİS) imzalandığını belirten işçiler, sonrasında sözleşmenin kendilerinden saklanmaya çalışıldığını aktararak “TELATEKS fabrikasında yeni dönem TİS sözleşmesi 31 Aralık da sözleşme imzalandı. Kazım Doğan’ı arayıp görüşmek istediğimizde bizi sürekli oyalıyor. Bugün geleceğim, yarın geleceğim vb ile. Ancak hala sözleşmenin bir örneğini göremedik” dedi.

Bu yetmezmiş gibi...”

Kazım Doğan’ın bu tutumunu işçi düşmanlığına vardırdığını söyleyen işçiler şunları anlattı: “Bu yetmezmiş gibi seçtiğimiz temsilci arkadaşımızı görevden aldı. Bir işçi arkadaşımızı işten attırdı. Vardiya amirleri sendika faaliyetinde aktif bulunan işçilerin üzerinde baskı uygulamaya başladılar. Dertleri bizleri yıldırıp işten kendi isteğimizle çıkmış gibi görünmek.”

“Yaşananlar sadece bununla sınırlı değil” diyen işçiler, bölüm komitesi oluşturmak istediklerini fakat Doğan’ın “gerek yok” diye karşılık verdiğini ifade etti. “Disiplin kurulu oluşturalım diyoruz, ‘Gerek yok’ diyor” diyen işçiler “Sendikanın tüzüğünde olan maddeleri bile uygulayamıyoruz” diye tepki gösterdi. “Şimdi pek çok arkadaşımızı işten atılma korkusu sarmış durumda” diye ekleyen işçiler “DİSK TEKSTİL tam bir patron sendikası oldu. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” ifadeleriyle yaşanan durumu özetledi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye