CMS işçilerine çağrı

Ege İşçi Birliği CMS işçilerine yaptığı çağrıyla “CMS işçisi kardeşim köle değil işçiyiz örgütlüysek güçlüyüz..” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ağustos 2023
  • 15:20

CMS işçisi kardeşim köle değil işçiyiz örgütlüysek güçlüyüz…

CMS’de son bir yıldır işçiler üzerinde işten atma saldırısı eksik olmuyor. Bir yanda işçileri en zor koşullarda çalıştırıp bel fıtığı ve farklı sağlık sorunlarıyla baş başa bırakan CMS bir yanda elinde işsizlik sopası AKP iktidarının da yarattığı ekonomik krizin kendisine sunduğu bütün olanakları kullanarak ilerliyor.

Hiçbir hukuk ve yasa kaidesi işlemiyor istediğini tazminatsız atıyor istediğini tazminat vererek atıyor. Bu işlemle fabrikada çalışan binlerce işçiye de göz dağı veriyor. CMS sermayesi bu gücü tamamen işçilerin dağınık duruşundan alıyor…

CMS işçileri çözüm arıyor…

CMS'de son olarak işten atılan işçiler fabrika içinde sorunları bilen ve bu sorunları çözmek için adım atan işçilerdi. Bu durumlara karşı CMS sermayesi Türk Metal ortaklığının ana sebebi işçiyi denetim altında tutmak, olası her bağımsız hareketi öğrenmek için fabrika içinde sürekli hareket etmektir.

CMS işçileri sorunları fabrika içinde kurdukları gruplarla ve denetimsiz yapınca, meselede ortaya çıkmış oldu ve onlarca işçi hukuk dışı yollarla tazminatsız atıldı.

CMS işçisi şunu iyi bilmeli karşısında örgütlü ve işçinin sırtından kazanmayı esas edinmiş CMS sermayesi ve Türk Metal ortaklığı var, bizler bu ortaklığı zaten biliyoruz ama nasıl işlediğini bilmeden içeride adım atmak her şeyi başlamadan bitirmek anlamına geliyor. Bu aynı durum İDÇ firmasında da yaşandı denetimsiz, belli kural kaide ve bilinç olmadan bir anlık öfkeyle kurulan whatsaap grupları bir anda açığa çıkıyor. Buda öncü işçilerin işten atılmasına geride kalan işçilere ise gözdağı yaratmasına neden oluyor.

CMS işçisi kardeşim CMS'de çalışma koşulları tam bir kölelik düzenidir. Asgari ücrete yakın ücretlere tabi bırakılmış işçinin sırtından yeni fabrikalar açarak büyüme stratejisidir. İşte bu duruma karşı yapılacak olan, CMS işçilerinin birlikte hareket etmesi tüm bölümlerde sorunlara hâkim bir taban komitesi inşa etmesidir.

Meselede burada ortaya çıkıyor ki bunu hangi yol ve yöntemlerle yapmak.

-Birincisi güvenilir 3 ya da 4 arkadaş bir araya gelmek.

-İkincisi aramıza gizlilik ve güvenlik maddeleri koyarak hareket edip yol yürümek.

-Üçüncüsü kendimizi her anlamda bilinçlendirmek yani sınıf bilinci anlamında.

-Son olaraksa kendi tarihimizden biz işçilerin toplam deneyimlerini öğrenip buna göre ayağı sağlam yere basan biçimde fabrika içinde adım atmak.

CMS işçisi kardeşim biliyoruz öfkelisin, geçinemiyorsun karşında duran sömürü şebekesi başından bir dakika olsun ayrılmıyor. Fakat çözüm yine bizlerin birliği ve bütünlüğüdür doğru yöntemlerle.

Unutma köle değil işçiyiz örgütlüysek güçlüyüz...

Ege İşçi Birliği