Gaziemir CMS'de işçi kıyımı!

CMS hukuk yasa tanımadan işçileri işten atmaya devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Ağustos 2023
  • 14:40

CMS hukuk yasa tanımadan işçileri işten atmaya devam ediyor.

Son olarak Gaziemir CMS'de 20den fazla işçinin tazminatsız işten atıldığı bilgisi geldi. İşten atılan işçilerin çoğunluğu ise rapor alan ve ağır kaldıramaz raporu alan işçiler!

CMS sermayesinin zulmünden kaçmak zor. Düşük ücret, işten atma, bel fıtığı, baskı ve mobinge dayalı üretim anlayışından bir adım geri atmadan sürekli işçilere kan kusturan CMS sermayesi işçileri tazminatsız atarak ne hukuk ne yasa tanıyor. Yasada benim, hukuk benim diyor çünkü onların gözünde işçinin eli mahkum gidecek yeri yok.

Sosyal medyada atıp tutmada üzerlerine olmayan şakşakçı Güven Karadağ ve tayfası yokları oynuyor. Bir zamanlar vergi dilimi için sesini çıkan işçiyide satan bu hainler bugün işçiye yapılan bu baskı karşısında el pençe durup izliyor.

Tıpkı Çiğlide tıpkı Pınarbaşında olduğu gibi izleyip duruyorlar.

Tek yaptıkları işçi karşısında patronun haklarından bahsetmek olan bu yağmacı takımı binlerce CMS işçisinin ekmeğine kan doğramaya devam ediyor.

CMS işçisi dostlar bir yandan sömürücü CMS zihniyeti diğer yanda patron yamağı sarı sendikacılar iki taraf var bir tarafta Cms işçilerinin emeği alınteri öte tarafta işçinin kanını emen asalak takımı..

CMS işçisine soruyoruz CMS işçilerinin sesini her koşulda duyurmaya çalışan Ege İşçi Birliği ve Metal İşçileri Birliği olarak işçilerin sesini yükseltirken haybeye sosyal medyada sayfalarımıza saldıran bu ihanetçi çete sizlerin ve çocuklarımızın hakkını bir fiil yemiyormu?

Yıllarca emek vermiş işçiyi bir çırpıda tazminatsız atılmasına göz yuman bu adaletsizlik yarın bizide bulmayacakmı bizede sıra gelmeyecek mi?

Susma, evet fabrikada birlik değiliz bugün sesimiz çıkmıyor ama bu tamamen susmak anlamına gelmez.

Sayfamıza yazın Gaziemir, Çiğli, Pınarbaşı CMS İşçileri yalnız değiliz, onlar değil biz güçlüyüz sesimizi ortak çıkarırsak. Ulaşın bize metal fırtına hala bunların korkulu rüyası o metal fırtınayı ortaya çıkaran bu birliği ve bütünlüğü esas alan adımları önden atmaktı. Şimdi bu adımı biz atmalıyız kaderimizi elimize alıp "İnsanca bir yaşam, iş güvencesi, yaşanabilir ücret " için bir araya gelmeliyiz…

Metal İşçileri Birliği