CMS işçilerinden eylem

CMS işçileri 9 Haziran Pazar günü DEVA Partisi Genel Kurulu’nda CMS sermayedarı Bertuğ Ösen’in eşi DEVA Partisi İzmir milletvekili Seda Ösen Kaya’yı protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Haziran 2024
  • 08:00

İzmir CMS jant fabrikalarında işten atmalar sürerken, işten atılan bir grup işçi mücadeleyi sürdürüyor. İşçiler, işten atmaların yasaklanması, ihbar tazminatlarının iade edilmesi ve haksız-hukuksuz uygulamaları yapanların işten atılması talepleriyle eylem gerçekleştiriyor.

CMS işçileri 9 Haziran Pazar günü DEVA Partisi Genel Kurulu’nda eylem yaptı ve CMS sermayedarı Bertuğ Ösen’in eşi DEVA Partisi İzmir milletvekili Seda Ösen Kaya’yı protesto etti. Kaya’nın sosyal medyada işçilerin sözlerini karalamaya çalışarak CMS sermayesine ve Türk Metal’e sahip çıkan tutumları işçilerin tepkisine neden oldu. Kaya’yı teşhir etmek için işten atılan işçiler Ahmet Pirştina Kültür Merkezi’nde yapılan DEVA Partisi İl Kongresi’ne gitti.

Seda Ösen Kaya ile yapılan görüşmede işçiler CMS’de yaşanan sorunları görmezden gelerek sermaye savunuculuğu yaptığını, Deva Partisi’nin adalet, demokrasi söylemlerinin arkasında AKP’nin sermayeye sunduğu tüm imkanlardan yararlandığını, yaşanan haksızlık karşısında işçileri yalancı olmakla itham ettiğini söyledi.

Kaya, yaşanan sorunların kendisiyle ilgisi olmadığını söyleyerek, durumu manipüle etmeye çalışarak toplanılan alandan ayrıldı. Görüşme sonrasında CMS işçileri kongrenin yapıldığı bina önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada CMS’de yaşanan haksızlıklar ifade edilirken, işten atmaların Menemen ve Büyükşehir belediyesinde de yaşandığı, düzen partilerinin işçi düşmanlığında ortaklaştığı vurgulandı. Talepler bir kez daha sıralanarak, mücadelenin süreceği ifade edildi.

Önümüzdeki günlerde CMS’nin bir diğer fabrikasının bulunduğu Gaziemir’de hem CMS’de yaşanan sorunları içeren hem de sermaye sınıfının içinden geçtiğimiz kriz döneminde özel bir saldırısı olarak öne çıkan işçi çıkarmalara karşı “İşten atmalar yasaklansın” şiarıyla yapılacak eylem duyuruldu.

Sloganlarla eylem bitirildi. 

Kızıl Bayrak / İzmir