“CMS sermayesi çaldığın hakları geri ver”

Ege İşçi Birliği sosyal medya hesaplarında işten atılan CMS işçilerinin sesini duyurdu ve “CMS sermayesi çaldığın hakları geri ver, yaptığın hukuksuzluğun hesabını ver çünkü biz durmayacağız!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Haziran 2024
  • 17:00

Ege İşçi Birliği sosyal medya hesaplarında işten atılan CMS işçilerinin sesini duyurdu ve “CMS sermayesi çaldığın hakları geri ver, yaptığın hukuksuzluğun hesabını ver çünkü biz durmayacağız!” dedi.

EİB’in paylaşımı şu şekilde:

“Koskoca şirket koskoca yalanlar!

CMS sermayesi çaldığın hakları geri ver, yaptığın hukuksuzluğun hesabını ver çünkü biz durmayacağız!

Aylardır CMS'de yaşanan hukuksuzluğu işten atmaları iş bulamazsınız tehditlerini yapmış olduğumuz açıklamalar ile duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü haklıyız çünkü haklarımız gasp edildi ve edilmeye devam ediliyor. Tekrar söylüyoruz CMS'de son bir yılda yüzlerce işçi CMS sermayesinin ihbar vermiyorum uygulaması ile işten ihbarsız atıldı bu haksız uygulamayı kabul etmeyen onlarca işçi ise işten tazminatsız atıldı. Tazminatsız atılan işçiler CMS sermayesine karşı açmış olduğu davaları hukuk nezdinde de kazandı.

Gelin görün ki işçi hakkı yemekten gözü dönmüş CMS sermayesi bu gerçekleri yok sayarak büyük puntolarla kamuoyuna büyük yalan açıklamalarda bulunuyor.

CMS'den haksız hukuksuz işçi atılmadı diyorlar. Son 1 yıldaki SGK kayıtlarına bakılsın onlarca işçi kod 46'dan tazminatsız işten atıldı. Kazanılmış davalar orta yerde duruyor.

Yine yüzlerce işçi ise ve bunlar arasında bel ve boyun fıtığı tedavisi gördüğü için işten atılan da var, tazminatsız atarım tehdidi ile işten ihbarsız atıldı. Ayrıca birçok işçinin söylemi işten atmada arabulucu görüşmeleri bizzat fabrika içinde yapılarak ayrı bir suç daha işlendi.

Diğer yanda ise yakın zamanda Deva partisi Milletvekili Seda Kaya Ösen şirketin mutabakatsız 16 işçi işten attığını bu bilgiyi şirketten aldığını açıklamıştı. Şimdi ise CMS hukuksuz işten atma yok diyor. Bu durumda CMS' mi yalan söylüyor Seda Kaya Ösen'mi bu sorunun cevabını da onlara bırakıyoruz.

Kamuoyuna yapılan süslü açıklamalar ağır günahlarınızı temizlemez!

-Biz Türkiye'de birinci, Avrupa'da öncü şirketiz dediğiniz zaman 60 derece sıcakta vardiya başına günde 150 jant üreten tek bir işçinin ağır yükü hafiflemez.

-Biz saygın bir şirketiz dediğinizde Isıl işlemde bel fıtığı olup işten atılanların kaderi değişmiyor.

-Biz hukuk düzenine saygılıyız dediğinizde bir gece yarısı eşlerine çocuklarına işten atarak gönderdiğiniz işçilerin yaşadığı gerçek değişmiyor!

Biz sizi biliyoruz!

Kendi sermayenizin güvenliği için her türlü söylem mubah size, buna yabancı değiliz. Çünkü her yerde hırsız sermaye zihniyeti aynı. Lezita patronu, Agrobay patronu da sizler gibi yani hepiniz haklısınız!

Bir tek işçiler suçlu öylemi?

CMS işçisi kardeşler görüyorsunuz bir avuç işçi ile canları nasılda yanıyor? Suçlarını biliyorlar çünkü.

Birden düşünün binler olsak değişmez mi bu sömürüye bulanmış düzen?

Değişmez mi çocuklarınızın rızkını çalan bu köhne düzen?

Kurtuluş ellerimizdedir, ya birlik olacağız yada birlikte yoksullaşıp bu çarklara bağlı kalacağız…

Biz mücadelemizi arttırarak büyüteceğiz bayramdan sonra Gaziemir CMS'de bu hırsızlığı teşhir etmeye ve bu hırsızlığa ve haksızlığa maruz kalan tüm işçilerle omuz omuza bu sesi yükseltmek için elimizden gelen çabayı büyütmeye çalışacağız.

Bundan daha fazlası ise sizin ellerinizde yan yana gelmenizde.”