Bizden Giyim işçilerine çağrı

DEV TEKSTİL, ücretlerinin geç yatmasına karşı eylem yapan Bizden Giyim işçilerine seslendi ve “Sendikamız Bizden Giyim işçilerinin haklı mücadelesinin yanındadır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ağustos 2024
  • 17:34

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) ücretlerinin geç yatmasına karşı eylem yapan İzmir Bizden Giyim işçilerine seslendi. DEV TEKSTİL’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşım şu şekilde:

“İşçilerin gücü birliğinden gelir!
Bizden Giyim’de işçilerin sorunları sürüyor. Maaşlar aylardır geç yatırılıyor. Çalışma koşulları ağır, baskı ve mobbing gündelik politika olarak dayatılıyor. Bizden Giyim patronu işçilerin sırtından servetine servet katarken, milyonluk arabalar alırken işçilere ise düşük ücretlerle uzun saatler çalışmak kalıyor. Bu sömürü koşulları yetmemiş olacak ki, birkaç aydır ücretler geç yatırılıyor, gösterilen tepkiler karşısında ise işlerin azaldığı vb. üzerine gerekçelendirmeler yapılıyor.
İşçi kardeşler;
Patronların hepsi ekonomik kriz edebiyatı yapıyor. Kendilerince mağdur rolü oynuyorlar. Kendi yaşamlarından, lüks ihtiyaçlarından taviz vermeyen patronlar, konu işçinin ücret artışlarına gelince krizi hatırlıyorlar. Temmuzda zam vermemenin gerekçesini böyle ortaya koyuyorlar.
Bizden Giyim patronu da aylardır geç yatırılan maaşları böyle gerekçelendiriyor. Bu boş sözlere kanmayalım. Haklarımıza sahip çıkalım. Krizi biz yaratmadık faturasını ödemeyi reddedelim. Ücretlerin geç yatırılmasına karşı üretimden gelen gücümüzü kullanarak yanıt verelim. İnsanca yaşanabilir bir ücret talebi etrafında birleşelim.
Cuma günü üretimden gelen gücümüzü kullandık ve maaşların yatırılmasını talep ettik. Ancak bugün yönetim tek tek görüşme ile Bizden Giyim işçisinin hep birlikte davranmasını engellemeye çalışıyor. İzin vermeyelim. Taleplerimizi netleştirelim, sözcülerimizi seçelim ve hep birlikte hareket edelim. İşçilerin gücü birliğinden gelir. Kazanacaksak hep birlikte kazanacağız. Sendikamız Bizden Giyim işçilerinin haklı mücadelesinin yanındadır.”