DEV TEKSTİL’den VİTEA Tekstil patronuna uyarı!

DEV TEKSTİL temsilcilerini tehdit eden VİTEA Tekstil patronunu uyardı ve “Biz hiçbir patronun tehditlerine boyun eğmedik, eğmeyiz, sessiz de kalmayız. İşçilerin emeğini de sana gasp ettirmeyiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Ekim 2023
  • 17:30

Mersin’de bulunan VİTEA Tekstil patronu Mehmet Uykur sermayedarlara verilen sınırsız imkanlara dayanarak bir önceki firması MY MODE'yi iflas gösterdi. İflasın hemen ardından VİTEA TEKSTİL adında yeni bir firma açtı. Bu arada MY MODE'de çalışan ve iflas gösterdiği için işsiz kalan işçiler içeride kalan maaşlarını, hak ettikleri kıdem tazminatlarını alamadılar.

VİTEA Tekstil patronu Mehmet Uykur'un bu hukuksuzlukları bitmiyor. Haklarını isteyen işçileri tehdit ederek, baskı altına alarak yeni hukuksuzluklara imza atıyor. Böylelikle işçilerin hakkını gasp edebileceğini sanıyor. 

Mehmet Uykur'un yaptıklarına bir yenisini daha eklendi. Sendikamızla irtibata geçerek temsilcimiz ile yaptığı konuşmada temsilcimize “Ben bitersem sizi de bitiririm”, “Her türlü bedeli size ödetirim” diyerek tehdit etmeye kalkıyor. İşçilerin emeğini gasp eden ve el koymaya kalkan VİTEA Tekstil patronu şunu bilmedir ki biz hiçbir patronun tehditlerine boyun eğmedik, eğmeyiz, sessiz de kalmayız. İşçilerin emeğini de sana gasp ettirmeyiz.

Ayrıca firma patronu sendikamızı “Benden 30 bin TL rüşvet istediniz” diyerek suçlamaya kalkıyor. Rüşvet istediğimize dair elinde bulunan her türlü belge, bilgi ve ses kaydını kamuoyu ile açıklamalıdır. İşçilerin emeğini alınterini gasp eden Mehmet Uykur kendi hırsızlığını sendikamızı suçlayarak ört bas etmeye çalışıyor. Bizi dostta bilir düşmanda. Hiçbir sermaye grubu, sömürücü asalak takımı temsilcilerimizi ve sendikamızı bu şekilde karalayamaz. 

Sendika olarak VİTEA patronu Mehmet Uykur hakkında hukuki süreçleri başlatmak ile birlikte üretim sağladığı firmalar ve markalar ile iletişime geçip haklarını gasp ettiği işçilerin bir bir haklarını aramaya devam edeceğiz. 

VİTEA tekstil patronu Mehmet Uykur’un sorumlu olduğu kadar bu durumdan üretim sağladığı markalar ve firmalarda sorumludur. Haklarımızı aramaya, mücadelemizi buralarda da sürdürmeye devam edeceğiz.

DEV TEKSTİL