DEV TEKSTİL ve TOMİS’ten Özak’la dayanışma

DEV TEKSTİL ve TOMİS, Özak işçilerinin Levi’s mağazaları önünde küresel eylem çağrısına yanıt verdi. Marmara Park önünde direnişin sesini emekçilere ulaştırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Aralık 2023
  • 18:35

DEV TEKSTİL ve TOMİS, Özak işçilerinin Levi’s mağazaları önünde küresel eylem çağrısına yanıt verdi ve Marmara Park önünde direnişin sesini emekçilere ulaştırdı.

“Özak işçileri yalnız değildir” yazılı pankartın taşındığı eylemde konuşma yapıldı. Özak işçileri ile dayanışma içinde oldukları belirtilen konuşmada şu ifadelere yer verildi:

Özak işçileri Urfa’da 27 gündür sermayenin, iktidarın, işbirlikçi Öz İplik-İş’in saldırına rağmen direniyor. İşçiler en temel hakkı olan sendika değiştirme hakkını kullanarak BİRTEK-SEN’e üye oldukları için işten atma saldırısı ile karşılaştı ve direnişe geçti. Direnişte devletin saldırısı ile karşı karşıya kaldılar. Onlar çocuklarının geleceği için hiçbir saldırıya boyun eğmeden direniyorlar.”

Özak işçilerinin taleplerinin belirtildiği konuşmada sendika hakkın işçilere tanınmayarak suç işlendiği vurgulandı. “Biz haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz ve yeni haklar kazanmak için mücadele edeceğiz” diye devam eden konuşmada yaşanan hukuksuzluklardan Özak’ın iş yaptığı markaların da sorumlu olduğu ifade edildi.

Konuşmanın devamında Levi’s boykot etmeye çağrıldı. Konuşmada şunlar denildi:

“DEV TEKSTİL ve TOMİS olarak Özak işçileriyle dayanışmayı sürdüreceğiz. Özak sermayesini de iş yaptığı markaları da işbirlikçi Öz İplik-İş’i de rahat bırakmayacağız.”

Eylemde yapılan bir başka konuşmada “İşçinin kendi sendikasını seçme hakkı vardır. İşçilere dayatılan koşullara karşı mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Eylem boyunca “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Özak işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direnişe destek Levis’a boykot” sloganları atıldı.

DGB’nin de katılarak destek verdiği eyleme çevrede bulunanlar ilgi gösterdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul