DEV TEKSTİL: 1 Mayıs’ta alanlara!

El ele, kol kola başta Taksim olmak üzere bütün 1 Mayıs meydanlarını işçi ve emekçiler açısından görkemli bir ayağa kalkış gününe çevirelim.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Nisan 2024
  • 19:30

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) 1 Mayıs’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DEV TEKSTİL’in “Haklarımız ve özgürlüğümüz için mücadeleye! 1 Mayıs'ta alanlara!” başlıklı açıklaması şu şekilde:

“Siyasal iktidar ve sermaye düzeni yeni saldırılara hazırlanıyor. Seçimin hemen arkasından yapılan açıklamalar ekmeğimizi küçülten bizi kölece yaşam ve çalışma koşullarına mahkûm bırakan saldırılarının artarak devam edeceğini gösteriyor. İş yasası değiştirilmek isteniyor. Kıdem tazminatı kaldırılmak isteniyor. Düşük ücret ve esnek çalışma koşulları dayatılıyor. İktidar temsilcileri sürekli kemer sıkma politikalarından bahsediyor. Enflasyon sürekli artıyor.

aten düşük ücretler yüzünden borç içinde yaşayan milyonların en temel ihtiyaçlarına dahi ulaşması zorlaşıyor. Bütün bunlar sermaye sınıfının 21. yüzyılda elde ettiği kârlar korunsun, yaşanan krizin bütün faturası işçi emekçilerin sırtına bindirilsin diye yapılıyor. Oysa işçi sınıfı ve emekçilerin artık bu faturanın yükünü kaldıracak mecali yok.

Siyasal iktidarın sermaye sınıfını kurtarma programına karşı yapmamız gereken şey fabrika fabrika, iş yeri iş yeri örgütlenmek, mücadele etmektir. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğimizi, teslim olmayacağımızı alanlarda, meydanlarda haykırmaktır. Bize savaş açan siyasal iktidar ve sermaye sınıfıyla anladığı dille konuşmaktır. Yani, direnişin diliyle.

İşçi arkadaşlar.

1 Mayıs yüzyıldan fazla zamandır baskı ve sömürüye karşı işçi sınıfının birliğini, dayanışmasını ve mücadele gücünü simgeleyen bir kavga günü. Sosyal yıkım saldırıları ile hayatımızın çekilmez hale geldiği, zaten sınırlı olan demokratik haklarımızın neredeyse tamamen ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu dönemde 1 Mayıs meydanlarına çıkarak gücümüzü ortaya koyalım. Emperyalistler ve sermaye iktidarının dayattığı yıkıma teslim olmayacağımızı gösterelim. El ele, kol kola başta Taksim olmak üzere bütün 1 Mayıs meydanlarını işçi ve emekçiler açısından görkemli bir ayağa kalkış gününe çevirelim.

Yaşasın 1 Mayıs!

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”