İEKK: Sinbo direnişçisi Dilbent Türker yalnız değildir!

Direnişçisi Dilbent Türker sendikasıyla birlikte nasıl ki 1 Mayıs öncesinde pandemi önlemi adı altında keyfi yasak ve baskılara boyun eğmediyse, saldırılara göğüs gerdiyse bugün de tüm saldırılara karşı haklı ve meşru mücadelesini sürdürüyor. İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak “Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker yalnız değildir” diyoruz.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Ağustos 2021
  • 18:05

Türkiye yangın yeri. Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları devam ediyor. Sermaye iktidarının rant ve talan politikaları insanı, doğayı ve tüm yaşamı yok ediyor. Önce Deniz Poyraz’ın katledilmesi, ardından da Konya’da gerçekleşen aile katliamı ile Kürt halkı sindirilmeye çalışılıyor. Irkçı saldırılar, katliamlarla işçi ve emekçiler arasında şovenizm körükleniyor. İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin ardından kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Daha geçtiğimiz günlerde 16 yaşındaki Yağmur Talhan, hemen ardından da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu vahşice katledildi.

***

Bu yangın yerinde Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker sendikası TOMİS ile birlikte Ankara’ya yürüyüş başlattı. Aylardır sendika hakkının gaspına, Madde 25-2 (Kod 29) zulmüne, kadın işçilere yönelik baskı, mobbing, tacize karşı Sinbo fabrikası önünde direnişte olan Dilbent Türker’in Ankara’ya başlattığı yürüyüş bugün 4. gününde. 4 gündür Dilbent Türker, TOMİS temsilcisi ve destekçilerinin önü polis barikatları ile kesiliyor, yürümeleri engelleniyor ve gözaltına alınıyorlar. 

Orman yangınlarına karşı önlem almayanlar, etkili müdahalelerde bulunmayanlar, Kürt halkına yönelik katliamları engellemek şöyle dursun adeta kışkırtanlar, kadın katillerine cesaret verenler Sinbo direnişçilerinin önlerine barikat kurup, gözaltına alarak engellemeye çalışıyorlar. İşçilerin anayasal ve demokratik haklarını hiçe sayıyorlar. Tek adam rejimi anayasa, yasa, hak, hukuk tanımayan politikalarıyla keyfi bir şekilde direnişçilerin sesini kesmeye çalışıyor. Ancak çabaları nafile! Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker sendikasıyla birlikte nasıl ki 1 Mayıs öncesinde pandemi önlemi adı altında keyfi yasak ve baskılara boyun eğmediyse, saldırılara göğüs gerdiyse bugün de tüm saldırılara karşı haklı ve meşru mücadelesini sürdürüyor.

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak “Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker yalnız değildir” diyoruz. Başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri de Sinbo direnişiyle dayanışmayı büyütmeye, direnişin taleplerini yaygınlaştırmaya çağırıyoruz:

- Madde 25/2 (kod 29) kaldırılsın!

- Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi sağlasın!

- Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!

- Sinbo Direnişçisi Dilbent Türker işe geri alınsın!

 

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları