Sinbo direnişine destek mesajları...

“Ülke yanarken devlet Sinbo işçisinin peşinde”

Sinbo direnişçileri tüm saldırılara rağmen “insanca çalışma ve yaşam koşulları için” Ankara yürüyüşlerini 5. gününde sürdürüyor. İşçiler, emekçiler ve ilerici/devrimci kurumlar da direnişle dayanışmayı büyütüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ağustos 2021
  • 15:55

Sermaye devletinin estirdiği teröre, engellemelere, gözaltılara, yasak ve cezalara rağmen Kod-29’a karşı haklı direnişini sürdüren TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker’e destek mesajları geliyor. 

Kod-A şirketinde geçtiğimiz yıllarda direnen işçi tarafından gönderilen destek mesajında “Sinbo işçisi asla yalnız değildir” vurgusuyla şunlar ifade edildi:

“KOD 29 hak gaspıdır.  Kabul edilemez, 192 gündür direnen, Ankara yürüyüşlerinin de 5 günün de olan TOMİS üyesi SİNBO direnişçisi haklıdır ve asla yalnız değildir.”

“Biz işçi ve emekçiler artık susmamalıyız”

İstanbul İkitelli’de bir matbaada çalışan kadın işçi ise; işçi ve emekçilerin fabrikada, tarlada, evde ve sokakta insani haklarından yoksun bırakıldığına değinerek “artık susmamalıyız” vurgusu yaptı. Kadın işçinin mesajı şöyle:

“KOD 29 ile işten atılarak başlattıkları hak arayışında SİNBO işçisinin talepleri cevap bulamamıştır ve Ankara’ya yürüyüş başlatmıştır. Başlattıkları Ankara yürüyüşünde polis tarafından devlet gücü ile sürekli gözaltı yapmaları zorbalık ve barbarlıktır.

“Fabrikada, tarlada, evde ve sokakta insani haklarından yoksun bırakılmış biz işçi ve emekçiler artık susmamalıyız. SİNBO işçisi yalnız değildir.”

“Ülke yanarken devlet Sinbo işçisinin peşinde”

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de Sinbo direnişçilerini hedef alan devlet terörüne dikkat çekti. Çepni, “Ülke yanarken devlet nerede? Devlet #Sinbo işçilerin peşinde!” diyerek sosyal medyadan HDP Emek Komisyonu’nun hazırladığı destek videosunu paylaştı. HDP’li vekillerin dayanışma mesajlarının yer aldığı videoda, “Sermayenin kolluk güçleri zulümle işçi sınıfının hak mücadelesini engellemeye çalışıyor” denildi.

Direnişin yanında olan çeşitli ilerici, devrimci kurumlar sosyal medyada da Sinbo direnişçisinin yalnız olmadığını vurguladı. Ayrıca pek çok kişi de, 5 gündür estirilen devlet terörünü ve gözaltıları kınayan mesajlar yayınlarken TOMİS de bu dayanışma mesajlarını sosyal medya hesabında paylaştı.

“İşçilerin önünü kesmeyin”

Esenyurt Halkevi de mesaj yayınlayarak dayanışma dileklerini iletti. Esenyurt Halkevi adına yayınlanan videoda “Onur ve Dilbent’in haklı mücadelesi ile yan yanayız, omuz omuzayız. İstanbul’dan Ankara’ya yürümek isterken birçok engelleme, gözaltı ve baskıyla karşılaşan işçilerin daima yanındayız. İşçiler haklı bir mücadelenin yolundan gidiyorlar, işçilerin önünü kesmeyin. Kod 29 uygulamasını kaldırın. Sinbo işçisi işe iade edilsin” ifadeleri yer aldı.