Kadın eylemleri sürüyor

Bodrum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı polisin yasaklama girişimine rağmen eylem gerçekleştirdi. Sultangazi'de de kadınlar eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 29 Mart 2021
  • 21:19

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı kadın sokakları terk etmiyor. Muğla ve İstanbul'da kadınlar eylem gerçekleştirdi. 

Muğla'da polisin engelleme girişimine rağmen eylem

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı Bodrum Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Polisin ve Muğla Valiliği’nin yasaklama girişimine rağmen “İstanbul Sözleşmesi bizim” yazılı pankart açıklanarak eylem gerçekleştirildi. Kadınlar adına söz alan Zuhal Macit  Sözleşme’nin Meclis kararı ile imzalandığını ifade ederek, “Türkiye’deki ve dünyadaki kadınlar bu mücadeleyi birlikte verdik. Birlikte mücadele ettik. Şimdi tek bir adamın ağzıyla bir gece yarısı haberimiz yokken İstanbul Sözleşmesi feshedilmiş. Cumhurbaşkanı nasıl girdiysek öyle çıktık diyor. Hayır biz Bodrumlu kadınlar biz çıkılacak demeden çıkılmaz. İstanbul Sözleşmesi bizim, çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

Her gün 3 kadın katledilirken sözleşmenin feshedilmesinin ertesi günü 6 kadının katledildiğini belirten Zuhal, “Şu sloganı hep atıyoruz: İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Bunu söylemek için biz daima meydanlarda olacağız, sözümüzü kuracağız. Çünkü İstanbul Sözleşmesi bizim” diye belirtti.

Açıklamada sık sık, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın”, “Jin jiyan azadî”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadın yaşam özgürlük”, “İstanbul Sözleşmesi bizim”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

Sultangazi Kadın Dayanışması eylem gerçekleştirdi

Gazi Mahallesi'nde ise Sultangazi Kadın Dayanışması eylem gerçekleştirdi.

Gazi Cemevi önünde bir araya gelen kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etti. "İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz" yazılı pankart taşıyan kadınlar konuşma gerçekleştirdi. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının hükümsüz olduğu belirtilen konuşmalarda dayanışma çağrısı yükseltildi. 

İLİŞKİLİ HABERLER