YTÜ'de akademisyen Uğur Kutay’a soruşturma

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “peygambere hakaret” iddiasıyla açılan soruşturmada savunma verecek olan akademisyen Uğur Kutay'a karşı gericiler toplandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2022
  • 13:00

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “peygambere hakaret” iddiasıyla açılan soruşturmada savunma verecek olan akademisyen Uğur Kutay'a karşı gericiler toplandı.

İHH, AGD, Yeni Nesil ve Yeni Hilal’in çağrısıyla gerici gruplar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) “peygambere hakaret” iddiasıyla açılan soruşturmada savunma verecek olan akademisyen Uğur Kutay'a karşı toplandı.

Evrensel’de yer alan habere göre Uğur Kutay’ın öğrencileri hocalarının yanında olduğunu göstermek için bugün bir araya geleceklerini duyurdular. Bunun karşısında AGD, İHH, Yeni Nesil, Yeni Hilal çağrı yaptı ve gericiler Sanat Tasarım Fakültesi içerisinde toplandı.

Gericilerin mesajlaşma gruplarına şu şekilde mesaj attıkları belirtildi:

"Acil acil acil / Gençler yıldız teknikte sol gruplar İslam’a karşı eyleme hazırlanıyor. Biliyorum dersleriniz var ancak bugün fedakarlık zamanı. İslam’a uzanan ellere karşı ahirette KARŞILARINDAYDIK ALLAH'IM diyebilmek için acil bir işi, dersi olmayan tüm kardeşlerimi belirtilen yere bekliyorum.”

Engellemelere rağmen öğrenciler Uğur Kutay'a sahip çıktı

Hocaları Uğur Kutay'a da destek veren öğrenciler de okulda toplanmaya başladı ancak öğrencilerin binaya girişleri güvenlik tarafından engellendi. Öğrenciler ise fakülte binasına arka kapıdan girdi. Güvenlik koridoru ikiye böldü. Bir tarafta İslamcı gruplar bekleyişini sürdürürken koridorun diğer yanına ise fakülte öğrencileri geldi. Öğrenciler konuşma ve sloganlarla hocalarını destekledi. Öğrenciler dışarıdan gelen kişilerin fakülteden çıkarılmasını istedi.

Öte yandan Akademisyen Uğur Kutay, avukatı aracılığıyla savunmasını verdi. Şikayetçi öğrenciler de gelip ifadelerini verdiler.

Ardından öğrenciler fakülte binası önünde bir basın açıklaması yaparak, hocaları Uğur Kutay'ın yalnız olmadığını belirtti. Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri adına yapılan açıklamada akademide ifade özgürlüğünün önemine vurgu yapıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bugün buna okulun sahibi öğrencileri olarak birlik olup tepki göstermezsek, yarın sansürle baskılarla sesimizin kısılacağını farkındayız. Bugün hem kendi özgürlüklerimiz hem de hocamız Uğur Kutay'ın yaşadığı haksızlık için buradayız. Bilimsel, laik, demokratik bir üniversite istiyoruz."