TİB: "Kanlı emperyalist savaşların karşısında halkların yanındayız!"

Tekstil İşçileri Birliği yaptığı açıklama ile "Kanlı emperyalist savaşların karşısında halkların yanındayız!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Şubat 2022
  • 19:30

Kanlı emperyalist savaşların karşısında halkların yanındayız!

Dünyada savaş borazanlığı tekrar yükseliyor. Gelinen aşamada çok kutuplu dünyada, emperyalistler arası hegemonya savaşının gerilimleri bitmek bilmiyor. Dünya, Ukrayna krizinde vücut bulan ABD ile Rusya’nın karşılıklı restleşmesine yeniden sahne olurken, bugün Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte, yaşanan gelişmeler yeni ve acı bir boyuta ulaşmış oldu.

Silahlanma ve militarizmin korkunç boyutlara ulaştığı emperyalist- kapitalist dünya düzeninde, kırılgan fay hatları üzerinde meydana gelen tepişmeler sonucunda halklara dönük onarılmaz ağır yıkımlar meydana gelmektedir.

Emperyalistler ve onların taşeronluğunu yapan ülkeler, sefil çıkarları uğruna yıllardır Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmiş, Ortaçağ karanlığına terk etmiş ve bölge halklarını birbirine boğazlatmıştır. Keza aynı şekilde Balkanlar’da ve Kafkasya’da halklar bir türlü huzura kavuşamamış ve rahat yüzü görmemiştir. Şimdi ise emperyalist güç odaklarının bizzat karşı karşıya geldiği “Ukrayna Krizi”nin nereye doğru evirileceği herkese tedirginlik vermektedir.

Kardeşler;

Kanlı emperyalist odakların çıkartmış olduğu her türlü savaşın karşısında yer almak bugün için izlememiz gereken yegâne yoldur. Gerçek şu ki; bugün Ukraynalı halkların huzurunu kaçıran, yerinde yurdunda edilmesine ve ölümüne sebep olan neden, bir tarafta başını ABD’nin çektiği yayılmacı NATO güçleri diğer tarafta işgalci Rusya’nın hegemonya mücadelesidir. Rusya ve Ukrayna halklarının kardeşleşmesini sağlayacak her türlü özveriyi göstermeli ve Türkiye’nin de olası savaşı destekleyecek ve kışkırtacak hamlelerine müsamaha vermemeliyiz.

“İşçilerin birliği halkların kardeşliği"ni ete kemiğe büründürmek için emperyalistlerin bu savaş çığırtkanlığına karşı ses yükseltmeliyiz.

Tekstil İşçileri Birliği