Meslek ve çevre örgütlerinden Gezi savunması

Gezi Davası kararı karşısında çevre ve meslek örgütleri Gezi Direnişini savunan açıklamalar yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Nisan 2022
  • 15:45

Gezi Davası’nda verilen kararın ardından çevre ve meslek örgütleri Gezi Direnişini savunan açıklamalar yaptı. “Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz. Zulme boyun eğmiyoruz!” vurgusuyla yapılan açıklamalar şöyle:

TMMOB:

“Gezi bu ülke tarihinin en onurlu, en temiz halk hareketlerinden biridir. Bugün geziyi karalamaya çalışanlar, yarın çocuklarının yüzüne bakamaz hale gelecekler! Gezi direnişinin arkasındayız, arkadaşlarımızın yanındayız! #GeziyiSavunuyoruz”

Çevre Mühendisleri Odası:

“Eşitlik için, özgürlük için, yaşam alanlarımız ve aydınlık yarınlarımız için #GeziyiSavunuyoruz.

#Gezi umuttur! Karanlık gider #Gezi kalır!”

İnşaat Mühendisleri Odası:

“TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı’nın da içinde bulunduğu Gezi Davası’nda alınan hukuksuz kararı tanımıyor, zulme, zorbalığa teslim olmayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. #geziyisavunuyoruz #GeziParkı #gezi”

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi: 

Gezi tutuklanamaz! Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın da aralarında bulunduğu 7 arkadaşımızın tutuklanması hukuksuzdur, kabul edilemez! Arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.”

Kuzey Ormanları Savunması:

“Zulme boyun eğmeyeceğiz. Zulme karşı direneceğiz. #GeziyiSavunuyoruz”

Kazdağları Kardeşliği:

“Bugün verilen bu karar tarihe kara bir leke olarak geçecek ama Gezi bizim onurumuz olmaya devam edecek. #GeziyiSavunuyoruz savunmaya devam edeceğiz.”

Validebağ Savunması:

“Bu kararın adaletle, vicdanla, hakla, hukukla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Tek adam rejiminin siyasi kararıdır. Zulmünüze boyun eğmeyeceğiz!”

Her Yer Kazdağları:

“Gezi'de de Kazdağları'nda da Cerattepe'de de ağaçları savunduk. Yine savunacağız. Ağaçları savunmayı Gezi'de öğrendik. Gezi de Gezi'yi savunanlar da onurumuzdur. Korkmuyoruz.”

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu:

“Hepimiz gezideydik. Olmaya da devam edeceğiz! Dostlarımız mücadele arkadaşlarımız yalnız değildir! #GeziyiSavunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz!”

İkizköy İnsanca Yaşam için Direniyor:

“Mahalleme, meydanıma, ağacıma, suyuma, toprağıma, evime, tohumuma, ormanıma, köyüme, kentime, parkıma dokunma!

Doğanın hakkını, kent hakkını, demokrasiyi savundukları için hapse atılmak istenen yaşam savunucuları

ve #GeziYargılanamaz! Yaşamı savunuyoruz! #GeziyiSavunuyoruz!”

ŞPO: Gezi cezalandırılamaz

TMMOB Şehir Plancıları Odası, verilen kararın oda açısından hukukla, bilimle ve vicdanla bağdaşan hiçbir yanının olmadığı belirtilen açıklamada “Gezi onurumuzdur, cezalandırılamaz!” denildi. Gezi’nin tüm Türkiye’ye yayılmış toplumsal bir hareket olduğunu vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Gezi kentlerimizi sermayeye peşkeş çeken anlayışa karşı kamusal alanlarımızı korumaya çalışan bir kent hakkı talebidir. Gezi betona karşı yeşili, otoriteye karşı demokrasiyi, gericiliğe karşı aydınlanmayı, zulme karşı hukuku savunmanın vücut bulmuş halidir. Verilen kararın bizler açısından hukukla, bilimle ve vicdanla bağdaşan hiçbir yanı yoktur. Gezi davası sürecinde ceza alan tüm dostlarımızın yanındayız. Savundukları değerlerin bizlerin de savunduğu değerler olduğunu ve Gezi’de bizlerin de olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.” 

TTB: Gezi dayanışmadır!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) karara ilişkin yaptığı açıklamada demokrasi, adalet ve özgürlük talebinin Gezi’de milyonları buluşturduğu hatırlatıldı ve şunlar ifade edildi:

“Gezi, bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlılığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur. Hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur. Taksim Dayanışması suç örgütü değil; doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür!”