Gezi Davası kararına karşı Taksim’de eylem

Gezi Davası kararı Taksim TMMOB önünde protesto edildi. İstiklal Caddesi’ne yürüyen kitleye polis saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Nisan 2022
  • 22:00

Gezi Davası kararı Taksim’de bulunan TMMOB binası önünde protesto edildi. TMMOB’un bulunduğu İpek Sokak’ta yapılan eylemde basın metnini Taksim Dayanışması'ndan Esin Köymen okudu.

Mahkemenin, tek adam rejiminde hukuka göre değil, iktidarın isteğine göre karar verdiğini dile getiren Köymen devamında şunları söyledi:

"Başta GEZİ parkı olmak üzere ülkemizin yeşiline, doğasına, kaynaklarına sahip çıkacak demokratik bir ülke mücadelesinden vazgeçmeden, delillere dayanan objektif ve tarafsız yargılama yapan bir adalet sistemi kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu hukuksuzluk, bu keyfilik, bu adaletsizlik, bu vicdansızlık, bu düşmanlık sona erinceye kadar; arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar, dünya hukuk tarihine kara bir leke olarak girecek bu davalardan beraat edinceye kadar mücadeleye devam edecek, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız!

2013’ün Haziran’ında Gezi Parkı’ndaki o rengarenk, dayanışmacı anlayışı sahiplenen tüm yurttaşları özgürlük ve demokrasi talebiyle ülkemizin geleceğine umut olan tüm kurumları, “darbecilik” gibi asılsız ithamlarla lekelenmek istenen Gezi’nin gerçek tarihine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Gezi’ye sözünü ve sesini katan milyonlar adına; ülkemizde adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü ve doğa- kent katili rant projelerine karşı duruşu simgeleyen, başta GEZİ Parkı olmak üzere ülkemizin her şehrinde parkları çoğaltacak, çocuklarımızın oyunlar oynayacağı bu parklarda bütün çocuklarla birlikte “Mücella ablamızın içindeki çocuğun” da bineceği salıncaklar kuracak, GEZİ’nin inatçı, yaramaz ve mücadeleci çocukları, kadınları ve gençleri olmaya devam edeceğiz.

Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!"

Açıklama yapıldıktan sonra kitle "Her yer Taksim her yer direniş!", "Gezi'de düşene dövüşene bin selam!"  sloganlari ile ara sokaklarda yürüyüş yaptı.

İstiklal Caddesi’ne yapılan yürüyüşe polis saldırdı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kızıl Bayrak / İstanbul