Gezi Davası kararı protesto ediliyor...

Çağlayan'da Adalet Nöbeti!

Çağlayan'da adliye önünde Gezi Davası kararı gerçekleştirilen Adalet Nöbeti ile protesto edildi. Taksim Dayanışması tarafından Salı günü saat 19.00'da Taksim TMMOB önüne çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Nisan 2022
  • 21:48

Taksim Dayanışması’nın çağrısını yaptığı Adalet Nöbeti için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde eylem gerçekleştirildi.

Gezi Davası’nda verilen kararın protesto edildiği nöbette “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Verilen kararın ardından yapılan çeşitli açıklamalarla bu karar protesto edildi.

“Gezi’nin temizliği tescillenecek”

İlk olarak Av. Aktay Taşçı konuştu ve şunları dedi:

“Birazdan adliyeden çıkarılıp cezaevine gönderilecekler. Bu dosyada iki kere beraat kararı verildi. Burada bir darbe girşimi yoktur denildi. Çarşı dosyası ile birleştirildi. Birleştirilmeye rağmen mahkeme sonra ayırdı ve Gezi davasında arkadaşlarımıza 18’er yıl hapis cezası verildi. İstinaf ve Yargıtay yolu var. Bizim bildiğimiz nihai olarak Gezi'nin temizliği tescillenecek. Ha bugün ha yarın şimdilik buradayız.”

“Bu parkta herkese yer var”

Türk Tabipleri Birliği’nden Ali Çerkezoğlu konuştu ve elinde tuttuğu maskeyi göstererek şunları dedi:

“Bunu Gezi'den hatırlıyoruz pandemiden önce. Uğruna 18 yıl, ağırlaştırılmış müebbet, hapishane yolunda olan arkadaşlarımız Gezi Parkı’na sahip çıkan arkadaşlarımız, milyonlarla birlikte talepleri dillendiren arkadaşlarımız tutuklandılar. Bilinsin ki Gezi dünyanın en büyük parkıdır. İçinde her gün erkek şiddetine maruz kalan kadınların, LGBTİ+ ların, öğrencilerin, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin parkıdır, çocukların parkıdır. Bu parkta herkese yer var. Çocuk tacizcilerine, kadın düşmanlarına, emek düşmanlarına yer yok!”

“1 Mayıs’ta milyonlar alanlara çıkıp bunlara en güzel yanıtı verecek”

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şunları dedi:

“İstedikleri kadar tutuklasınlar, dün 8 Martlar'da on binlerce kadın nasıl alanlara çıktıysa, Newroz’da yüzbinler bir araya geldiyse, yarın Pazar günü 1 Mayıslar'da yüzbinler, milyonlar, işçiler halk alana çıkıp en güzel dersi verecek”

“Karanlığı zifir karanlık haline getirmek istiyorlar bunu başaramayacaklar”

HDP adına İlknur Birol ise şunları söyledi:

“Özgür yaşamak isteyen bütün gençlerin, kadınların, emekçilerin ve halkların onur isyanıdır. Gezi Parkı büyük bir simgedir. İktidar bu cezalarla bir sayfayı kapatmak istemektedir. Karanlığı zifir karanlık haline getirmek istemektedirler. Bunu başaramayacaklar. Gezi'de bir kez daha gördük özgürlük ve eşitlik isteyenler el ele verdiklerinde inşayı başarırlar.”

EHP’den Özge Akman, Kaldıraç adına Hakan Tilmaç, ESP adına Özlem Gümüştaş, SOL Parti İstanbul İl Örgütü, Özgür Boğaziçi ve SEP adına konuşmalar yapıldı.

Akif Atlar ise TMMOB’un “Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza!” açıklamasını okudu. Mücella Yapıcı’nın kardeşi bir konuşma yaptı.

“Biliyoruz ki biz kazanacağız, çünkü haklıyız!”

Taksim Dayanışması adına yapılan konuşmada söylenilecek her şey söylendi denilerek  şunlar ifade edildi:

“Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz! Yılmayacağız, Gezi’de yılmadık. Yıllar içinde doğru sözleri söylemeye devam ettik. Tekrar yargılandık, beraat ettik. Biliyoruz ki biz kazanacağız, çünkü haklıyız!”

Nöbet boyunca Haziran Direnişi’nde öldürülenlerin isimleri sıralandı ve "burada" denildi. Nöbet Salı günü saat 19.00’da Taksim TMMOB önüne çağrı yapılarak bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul