Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “1 Mayıs yaklaşırken… Haklar ve gelecek mücadelesini büyütelim!” şiarıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Nisan 2021
  • 07:54

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı “1 Mayıs yaklaşırken… Haklar ve gelecek mücadelesini büyütelim!” şiarıyla çıktı.

Türkiye kapitalizminin krizinin ve pandemi sürecinin ele alındığı, toplumsal mücadele dinamiklerinin seyrinin değerlendirildiği kapak yazısında, “Bütünlüğü içerisinde bu tablo karşısında işçi ve emekçilerin önünde tek bir seçenek bulunuyor: Haklar, özgürlükler ve gelecek mücadelesini büyütmek!” denildi. 1 Mayıs’a güçlü bir hazırlığın önemini ortaya koyan yazıda, bu hazırlığın farklı yönlerine işaret edilirken şu vurgu yapıldı:

“Unutulmamalıdır ki, haklar ve gelecek mücadelesini fabrika ve havzalarda verilecek gündelik mücadeleler üzerinden büyütmek ve bunu kitlesel 1 Mayıslar’la birleştirmek, yeni saldırı hazırlıkları yapan sermayeye ve dinci-faşist rejime verilecek en anlamlı yanıt olacaktır.”

Faşist baskı ve devlet terörünün “kapatma davası” ile HDP’yi ve onun şahsında Kürt halkını hedef aldığı bir dönemde milyonların alanlara çıktığı 2021 Newroz’ları “Zorbalığa inat direniş” başlıklı yazıyla değerlendirmeye konu ediliyor. Ayrıca gazetede; Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerde gençliğin büyüyen direnişi, AKP’nin halk sağlığını hiçe saydığı kongresi, pandemi ve “normalleşme” politikaları, ekonomik kriz, ABD-Çin arasındaki emperyalist hegemonya mücadelesi, işçi sınıfının farklı bölüklerinden eylem ve direnişler üzerine yazılar yer alıyor.

Ayrıca Tarihsel TKP’nin 100. yılı yayını kapsamında, www.tkip.org’da yayımlanan “Tarihsel TKP’nin Kadrocu inkârı / 1” başlıklı H. Fırat imzalı SİP-TKP eleştirisi gazetenin orta sayfasında bulunuyor.

Gazetede yer alan diğer başlıklardan bazıları şöyle:

-Zorbalığa inat direniş!

-Saldırganlık ve çıkışsızlık içinde AKP kongresi

-Emekçilerin soracak hesabı var!

-Kaz Dağları aynasında doğa talanına bakmak

-Dolar yükseliyor, yoksulluk katmerleşiyor

-Saldırılarınız boşuna, direniş günden güne büyüyor!

-Hyundai’de yaşananlara dair…

-SML Etiket direnişçileri: Kadınların sesini kısamayacaklar!

-Zirvelerden Saray’ın payına “sınır bekçiliği” düştü

-ABD ile Çin arasında gerilim artıyor

-5 Nisan Kararları’nın yıldönümü…

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...