Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı, “Garê hezimeti, düzen siyaseti ve toplumsal muhalefet” başlıklı kapak yazısıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Şubat 2021
  • 11:46

Kızıl Bayrak’ın haftalık dijital yayının yeni sayısı yayımlandı. “Garê hezimeti, düzen siyaseti ve toplumsal muhalefet” başlıklı kapak yazısıyla “Farklı saiklerle AKP-MHP gericiliğine direnen güçlerin sokakta örecekleri birleşik mücadele aynı zamanda toplumu uyuşturan ırkçı-gerici zehrin de panzehiri olacaktır” vurgusu yapıldı.

AKP-MHP iktidarının Kürt halkına ve hareketine darbe indirme planı olan Garê saldırısının hezimetle sonuçlandığı vurgulanan kapak yazısında, saldırının arka planına, düzen muhalefetinin durumuna ve devrimci-ilerici muhalefetin misyonuna işaret edilerek şunlar belirtildi:

“Sınıf devrimcileri açısından bu noktada yakalanması gereken halka elbette işçi sınıfı hareketini geliştirmek, politik bir sınıf hareketi yaratmaya kilitlenmek olmalıdır. Bunu yaparken farklı mücadele dinamikleri ile kurulacak bağlar, sınıf hareketinin merkezinde olduğu topyekûn mücadeleyi örmenin imkanları olarak ele alınmalıdır.”

Kapak yazısının yanı sıra “Garê operasyonu ve yeni saldırı dalgası” yazısı ile saldırı sürecinin ve yaşanan hezimetin ayrıntılarına yer verildi.  Dinci-faşist rejimin “Yeni Anayasa” tartışmaları, Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerden yükselen direniş, AKP-MHP iktidarının S-400 sorununda çaresizliği üzerine değerlendirmelerin yer aldığı gazetede, 8 Mart’a yaklaşırken İEKK’nin işçi ve emekçi kadınlara çağrısı, kadın üniversiteleri üzerine tartışmalar ve salgın koşullarında kadın olmak üzerine yazılar yer aldı.

Tarihsel TKP’nin 100. yılı dolayısıyla yer verilen değerlendirmelerden H. Fırat’ın kaleme aldığı “Tarihsel TKP: Saklanan tarih” yazısı yer aldı ve değerlendirmede şu vurgulandı:

Karşı karşıya bulunduğumuz tutum, bazı TKP liderlerinde, fakat özellikle de Mihri Belli’de rastladığımız tipik bir davranış tarzıdır: TKP tarihinin bazı temel gerçekleri konusunda akıl almaz bir suskunluk. TKP’nin tarihsel konumunu ve evrimini dolaysız olarak etkileyen bazı hoş olmayan gerçekleri görmezlikten bilmezlikten gelmek. Yani, üstü örtülen ya da saklanan tarih!”

Friedrich Engels’in 200. yaşı özel yayını kapsamında da Engels’in Mart 1875 tarihli Zwickau’daki August Bebel’e “Birlik ve program sorunu” üzerine yazdığı mektubu yer alıyor.

Gazeteden öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

-“Yeni Anayasa” kimin için, hangi ihtiyacın ürünü?

-S-400 sorununda AKP-MHP iktidarının çaresizliği

-Kod-29: Sermayenin yeni silahı

-Soma’da katiller aklandı…

-Migros’ta direnen kadın işçilerle röportaj

-Emperyalist çelişkiler derinleşiyor

-Bayram Karaçam’ı koronavirüs nedeniyle kaybettik

-Salgında kadın olmak

-Kadın Üniversiteleri: Düzene uygun kadınlar yetiştirme merkezi

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...