Kayyıma karşı “İradeye saygı yürüyüşüne” çağrı

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması sonrasında başlatılan nöbetler sürüyor. 30 Haziran’da İstanbul’dan Hakkari’ye İradeye Saygı Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Haziran 2024
  • 14:30

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması sonrasında başlatılan nöbetler sürüyor. Belediye önlerinde sürdürülen nöbetlerde kayyıma tepki gösterilirken çıkan yangına işaret edildi.

Mersin, Şırnak, Urfa, Van'da yapılan nöbetlerde “Kayyıma geçit yok” denildi. İstanbul’da Şişhane Meydanı’nda Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin kayyıma karşı başlattığı nöbet eyleminde Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangına işaret edildi. Eylemde “Taksim Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyım defol!” pankartı açıldı. Eylemde aynı zamanda 29 Haziran’da Kartal’da kayyıma karşı gerçekleştirilecek mitinge çağrı yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 3 Haziran kayyım gaspında sonra başlatılan nöbet eylemleri iki kentte süreceği duyuruldu. Hakkari ve İstanbul'da devam edecek olan nöbet eylemleri her gün yapılacak.

Hakkari’deki nöbet eylemine, çevre il ve ilçelerinden her gün gruplar şeklinde katılım olacak. İl ve ilçelerden oluşan heyetler Hakkari’de nöbete katılacak, iki gün kentte kalarak, halk ziyaretlerinde bulunacak. Nöbetlere, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri de katılacak. 

Hakkari belediye eşbaşkanı ve meclis üyelerinin yer aldığı bir heyet oluşturularak, kayyım gaspına karşı Ankara ve İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşecek olan heyet, 27-28 Haziran'da Ankara’da olacak, 29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek mitinge katılacak, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da da İstanbul’da temaslarda bulunacak. 

İstanbul'da 30 Haziran'da başlanacak İradeye Saygı Yürüyüşü Hakkari’de tamamlanacak. İstanbul'da kitlesel uğurlanacak yürüyüşçülere her kentte yeni katılımlar olacak. 10 kişilik İstanbul yürüyüş grubuna, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Antalya, Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay'da 3-5 kişilik gruplar dahil olacak. 

Yürüyüşün 6 gün sürmesi bekleniyor. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde halk buluşmaları da gerçekleştirilecek. Tüm kentlerden sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinden isimlerin de yürüyüşe katılacağı öğrenildi.