İzBB emekçileri iş bıraktı

İzBB önünde bir araya gelen emekçiler, burada yaptıkları konuşmada "Ellerini cebimize uzatanlara karşı kart basmıyor, tam gün iş bırakıyoruz" dediler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Temmuz 2024
  • 09:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan TümBel-Sen üyesi emekçiler eylemlerine devam ediyor. Emekçiler, TİS masasının kurulmasını ve kazanılmış haklarını gasp etmeye dönük adımlardan vazgeçilmesini istiyorlar. Dün CHP Genel Merkezi ile gerçekleştirilen görüşmelerden de "iyi niyet temennileri" dışında henüz bir sonuç çıkamaması üzerine, İzBB emekçileri bugün (5 Temmuz) tam gün iş bırakarak mücadeleye devam edecekler. 

İş giriş saatinde Kültür Park içinde bulunan Belediye binası önünde pankart açan emekçiler, burada yaptıkları konuşmada "Ellerini cebimize uzatanlara karşı kart basmıyor, tam gün iş bırakıyoruz" dediler.

Emekçiler saat 10.00'dan itibaren binanın önünde toplanmaya başladılar. 

"Emekçiler burada Cemil Tugay nerede?"

Belediye binasının önünde birçok birimden gelerek toplanan emekçiler coşkulu ve kararlı sloganlarla taleplerini haykırdılar. Yapılan konuşmalarda haftalardır İzBB başkanının görmezden gelen tutumu ve emekçileri kriminalize etme çabaları teşhir edildi. "Emekçiler burada Cemil Tugay nerede?" Diyen emekçiler attıkları sloganlarla geri adım atmayacaklarını vurguladılar. Verdikleri mücadelenin sadece kendileri için değil, yoksulluk ve sefalet dayatılan işçi ve emekçiler için sermaye sınıfına karşı bir mücadele olduğunun altını çizdiler. 

Daha sonra söz alan Tümbel-Sen İzmir 1 nolu şube başkanı, CHP Genel Merkezi ile gerçekleşen görüşmeyi aktardı. Yeni bir oyalama çabası olduğu, AKP iktidarının koyduğu sınırlara CHP'nin de yeni sınırlar eklemek istediğini ifade etti. Bunu kabul etmeyeceklerini, tek tip sözleşme dayatmasına boyun eğmeyeceklerini söyledi. Konuşmada, hazırladıkları TİS taslağının kabul edilerek masanın kurulması ve gaspedilen denge tazminatının iade edilmedi gerektiği belirtildi. 

Konuşmanın ardından İzBB emekçileri kitlesel olarak holleri dolaşıp, taleplerini haykırdılar. İş bırakmayan emekçileri birlikte mücadeleye çağırdılar.

"Bize ekmek yoksa size huzur yok!"

Emekçiler eylemin devamında "Özgür, grevli toplusözleşme!" sloganıyla CHP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçtiler.

İzmir sokaklarında arabaların korna çalarak destek verdiği yürüyüş boyunca coşkulu sloganlar atıldı. Polis, CHP il binasının etrafını ablukaya aldı. Emekçiler bu durumu "Faşizme karşı omuz omuza!" sloganıyla protesto ettiler.

CHP önüne gelen emekçiler "Bize ekmek yoksa size huzur yok!" sloganını attılar.

Emekçilerin CHP İl Başkanlığı önündeki bekleyişi sürüyor. Tümbel-Sen Genel Merkez ve Şube yöneticileri CHP il yönetcileriyle görüşüyor. Havanın sıcak olmasının da etkisiyle bir emekçi rahatsızlanarak ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından açılama yapıldı. Açıklamada taleplerin bir kez daha iletildiği belirtilerek, kazanılmış haklardan geri adım atılmayacağının ifade edildiği söylendi. Görüşmede CHP’nin hak, hukuk, adalet dediğini ama uygulamaların çelişkili olduğunun altının çizildiği belirtildi. 

Açıklamanın ardından emekçiler tekrar kortej oluşturarak ve yolu trafiğe kapatarak İzmir Sanat’a kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İzBB başkanı ile görüşme talep edildi. Başkanın yerinde olmadığı gerekçesiyle görüşmenin yapılamadığı bilgisi verildi ve bugünkü eylem bitirildi. Ancak iş bırakma eyleminin devam ettiği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İzmir