Kayyım saldırısına karşı "Demokrasi Yürüyüşü"

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atamasına karşı yapılacak miting öncesi “Demokrasi Yürüyüşü” başlatıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Haziran 2024
  • 19:45

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı kentte 13 Haziran’da "Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz" şiarıyla miting düzenlenecek. Miting öncesi Şemdinli ilçesinde "Demokrasi Yürüyüşü” başlatıldı. DEM Parti binası önündeki açıklamaya milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Kayyıma geçit yok!” ve “Em rê nadin Qeyûman” yazılı önlükler giyen yürüyüşçüler, açıklama sonrası 3 gün devam edecek ve Hakkari merkezde son bulacak yürüyüşlerine başladı.

Yürüyüşçüler, 3 gün boyunca yol güzergahında bulunan belde, köy ve yerleşim yerlerinde halkla buluşacak. Buluşmalarda kayyım tahribatları anlatılarak, yurttaşlar 13 Haziran mitingine davet edilecek. Yürüyüşçüler, bugün Şemdinli ve Gever'e bağlı bazı köyleri ziyaret edecek. Yarın ise Gever’den yola çıkarak, Çelê ilçesine geçecek. Yürüyüşçüler, burada yapılacak toplantı ve buluşmaların ardından 13 Haziran'da Hakkari merkeze varacak.

***

Urfa, Mersin, Siirt, Batman belediyeleri önlerinde nöbet eylemi devam ederken İstanbul’da HDK, İstiklal Caddesi’nde kuşlama yaptı.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanında başlatılan adalet nöbeti ikinci gününde devam etti.

Tekirdağ Çerkezköy’de ilçesinde nöbet tutuldu.  

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, "Belediyeler bizimdir gasba izin vermeyeceğiz" dedi.
DEM Parti Şırnak İl Örgütü, 13 Haziran'da Hakkari'de yapılacak olan kitlesel yürüyüşe ilişkin Silopi Belediyesinin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Aydın Didim’de kayyum darbesini protesto etmek amacıyla halk toplantısı ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

DEM Parti Manisa İl Örgütü, Yunusemre ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesinde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.
Mardin'in Derik ve Dargeçit ilçelerinde DEM Parti ve DBP tarafından yapılan eylem yapıldı.