“Kayyıma geçit yok” mitingine çağrı

İstanbul’da 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda saat 19.00'da gerçekleştirilecek "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz" mitingine çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Haziran 2024
  • 14:43

İstanbul’da 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Kayyıma geçit yok” mitingine çağrı yapıldı ve “Gün birleşik mücadeleyi büyütmenin günü” denildi. 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karş "Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz" şiarıyla düzenleyecekleri mitinge çağrı için basın toplantısı düzenledi.

Demokrasi İçin Birlik (DİB) Koordinasyon Kurulu üyesi Ayşegül Devecioğlu, basın açıklamasını okudu ve AKP iktidarının toplumun tüm kesimlerine saldırdığını ifade etti. Açıklamada 1 Mayıs Taksim tutuklamaları, Gezi ve Kobanê davalarının kararları, OVP programı, eğitim müfredatına değinildi. Filistin’e dönük saldırganlığın teşhir edildiği açıklamada Hakkari’ye atanan kayyım ile Kürt halkına dönük artan saldırganlığa karşı direnileceği vurgulandı.

Sessiz kalmayacağız denilen açıklamada şunlar ifade edildi: 

“Gün karanlığa karşı aydınlığı, kötülüğe karşı iyiliği örgütleme ve ayağa kaldırma günü. Gün, Hakkâri’den İstanbul'a; ezilenlerin ve sömürülenlerin birleşik mücadelesini büyütmenin günü. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün halkları, emekçileri,  29 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da Kartal Meydanı’nda ‘Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için Kayyumlara Geçit Vermeyeceğiz!’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz mitinge davet ediyoruz.”

Ardından toplantıya katılan siyasi parti ve kurum temsilcileri söz aldı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) İpek Bozkurt şunları dedi:

“Kayyım saldırısı tek adam rejiminin topyekun bir saldırısıdır. Bu saldırı imha ve inkar saldırısı olarak değerlendirilmelidir. Bizlerin en başta emekçi kadınların, gençlerin kazanımlarına saldırı olarak değerlendirilmelidir. Tek adam rejimi boyun eğmememizi bekliyor. Ama buna karşı her alanda mücadelemizi büyüteceğiz. Kazanım için birleşik mücadele önemlidir. Ancak şunu da altını çizmek istiyoruz. Bizlerin bugün vereceği mücadeleninde sınıf temelli, devrimci sınıf temelli olabilmesi gerekiyor. Saldırıların karşısında başka şekilde durulabileceğini de düşünmüyoruz. Hem tek adam rejiimine karşı, tek adam rejiminin temsil ettiği kapitalist sisteme, sermaye düzenine karşı devrimci mücadeleyi büyütebilmesi gerekiyor. Kayyım saldırısını ve diğer tüm saldırıları püskürteceğiz. 29 Haziran'da Kartal'dayız.

CHP, EMEP, TİP, DEM Parti, SKM, SODAP, DİSK, KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşmaların yapıldığı toplantı dayanışma ve direnme çağrısıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul