"Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir! Meslek örgütümüze sahip çıkıyoruz"

İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla bir araya gelen emek ve meslek örgütü temsilcileri Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydettiler.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Ekim 2022
  • 15:30

İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincacı'yla dayanışma içinde olduklarını belirterek, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

İstanbul Tabip Odası (İTO) binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı İTO Başkanı Nergiz Erdoğan yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye hekim hareketi yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise yetmiş yıla varan geçmişiyle ülke tarihinde son derece önemli yeri olan bir kurumdur. Bir ülkenin toplumsal, sosyal yaşamında, demokrasinin, özgürlüklerin tesisi ve korunmasında kurumların yeri tartışılmazdır. TTB pandemi döneminde canı pahasına fedakârca halkına hizmet etmiş, bu uğurda onlarca meslektaşını kaybetmiş hekimlerin çatı örgütüdür. Yaptıkları cansiperane hizmetlere karşın son yıllarda sağlık sisteminin içine sokulduğu çıkmaz ve yönetimin itibarsızlaştırması sonucu sağlıkta şiddetin doruklara vardığı, neredeyse her yıl bir üyesinin katledildiği, her gün onlarcasının şiddete maruz kaldığı, özveriyle çalışan hekimleri barındıran bir kurumdur."

Meslşek örgütlerine sahip çıkacaklarını belirten Erdoğan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Tarihinin her aşamasında ve her koşulda halkın sağlığı ve iyi hekimlik için çalışan, ülkenin demokratik yaşamında vazgeçilmez bir yeri olan TTB gibi köklü bir kuruma yapılan saldırı ve kapatma girişimi demokrasi ve özgürlükler anlamında çok ciddi yıkımlara yol açacaktır, bir an bile düşünülmesi mümkün değildir.

İstanbul Tabip Odası, TTB başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın açıklamaları bahane edilerek yıllardır sürdürülen TTB'yi kapatma girişimleri karşısında hukuktan ve tabanından aldığı güçle her tür saldırıya karşı mücadelesini sürdürecektir.”

Açıklamanın ardından bina önünde kısa bir konuşma yapıldı ve "Şebnem hoca onurumuzdur", "Şebnem hoca serbest bırakılsın", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.