Fincancı’nın duruşmasına çağrılar

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yarın görülecek duruşmasına çağrı yapan meslek odaları Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Aralık 2022
  • 22:00

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yarın görülecek duruşmasına çağrı yapan meslek odaları ve Dünya Tabipler Birliği Temsilcisi Dr. Ole Johan Barke, Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşması öncesi Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) panel gerçekleştirildi. 

“Meslek örgütü özerkliği ve mesleki bağımsızlık” başlığıyla yapılan panelde Dünya Tabipler Birliği adına söz alan Dr. Ole Johan Barke, Fincancı’nın tutuklanmasını güçlü bir biçimde kınadıklarını söyledi. Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını isteyen Barke, ayrıca TTB’ye yönelik devam eden kapatma davasının derhal düşürülmesini istedi. Barke, hükümetin saldırılarına rağmen TTB’nin durduğu pozisyona işaret ederek, bu pozisyonu desteklediklerin de ifade etti. Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü  ve pek çok örgüt adına söz alan Erika Dailey, da TBB ile omuz omuza olduklarını söyledi. Daha sonra İsrail'de İşkenceye Karşı Toplumsal Komitesi (PCATI) adına Bettina Birmanns, İşkence Görenler için Uluslararası Rehabilitasyon Konseyi (IRCT) adına Roberto Frifrini de söz alarak, Fincancı’nın tutuklanmasının hukuk ile bağdaşmadığını ve serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

Çok sayıda kişinin söz aldığı panel, panelist ve katılımcıların konuşmaları ile son buldu.

Amed Tabip Odası, Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük talebiyle başlattıkları nöbeti 4’üncü haftasında da sürdürürken, yarınki duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Nöbet eylemi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üye ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Eylemde yapılan konuşmalarda duruşmaya çağrı yapıldı ve Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılması talep edildi.