İHD ve TİHV’den İnsan Hakları Haftası açıklamaları

İHD ve TİHV İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Batman’da İnsan Hakları Haftası’yla ilgili basın açıklaması yaparak OHAL’in devam ettirildiğini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Aralık 2019
  • 15:54

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 71. yılında İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Batman’da 10-17 Aralık tarihleri arasındaki İnsan Hakları Haftası başlangıcı temelinde basın açıklaması.

İstanbul

Saat 12.00’de Sultanahmet Meydan’ında düzenlenen eylemde açıklamayı İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri yaptı.

OHAL’in devam ettiğini vurgulayan Yoleri işkence ve diğer kötü muamele, hapishaneler ve tutuklu çocuklar, siyasi hak ihlalleri,139 gazetecinin tutuklu olması, toplantı ve gösteri özgürlüğü, kadına yönelik hak ihlalleri ve kadın cinayetleri, mülteciler, iş cinayetleri konularında devam eden hak ihlallerini sıraladı.

Ardından TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı konuştu.

Diyarbakır

Diyarbakır’da İHD ve TİHV’le birlikte Tabip Odası ve HAK İnisiyatifi’nin katılımıyla Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde ortak basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun okudu. Zeytun, 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen insan hakları savunucusu Tahir Elçi’yi anarak yargıda cezasızlık örneklerini sıraladı.

İşkence ve kötü muamelenin arttığını belirten Zeytun, çözüm iradesinden yoksun iktidarın, insan hakları ihlallerinin başında Kürt sorunu olduğunu vurguladı.

Batman

Batman’da İHD Batman Şube binasında basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısında İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Avukat Devran Yıldız, gerçekleşen hak ihlallerini anlatan bir açıklama yaptı.

İzmir

İzmir’de İHD İzmir Şube binasında basın toplantısı yapıldı. Toplantıda açıklamayı TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Üsterci yaptı.

Üsterci, insan haklarını koruma konusunda sorumlu iktidarın OHAL’i halen devam ettirdiğini örneklerini vererek anlattı.