Hüseyin Yurtsever (Cengiz) yoldaşı yitirdik!

Hüseyin yoldaş mütevazi ve kucaklayıcı kimliği ile devrimci çevreler tarafından sevilen, sayılan bir devrimciydi. Anısı mücadelemizde yaşayacak!..

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mayıs 2020
  • 18:27

TKİP Yurtdışı Örgütü olarak Hüseyin Yurtsever yoldaşı yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan Hüseyin yoldaş, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. 

Orta halli Alevi Kürt bir ailenin çocuğu olarak 1960 yılında Bingöl’de dünyaya gelen Hüseyin yoldaş orta eğitimini aynı kentte tamamladı. Ardından Eğitim Fakültesini bitirip öğretmenlik yaptı. Henüz lise yıllarında iken devrimci hareketle tanışan Hüseyin yoldaş, üniversite yıllarında TKP-ML Hareketi saflarında örgütlü mücadeleye katıldı. 12 Eylül askeri faşist darbesinin ardından 1982’de İstanbul’da tutuklandı. İşkencede ve cezaevinde devrimci duruşuyla örnek bir tutum sergileyen Hüseyin yoldaş bir süre Davutpaşa Askeri Cezaevinde tutuklu kaldı.

1986 yılı sonlarında yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Bu, 12 Eylül sonrası dönemde devrimci hareket bünyesinde tartışmaların, ayrışmaların ve yeniden saflaşmaların yaşandığı bir dönemdi. Bu sürecin sonucu olarak komünist hareketimizin çıkışı da bundan kısa bir süre sonrasına rastlıyordu. Hüseyin yoldaş TKP-ML Hareketi geçmişine sahip bir grup devrimciyle birlikte EKİM saflarına katıldı. Kendisine çok yakın yoldaşlarının tanıklığına göre, bu kendisi için devrimci siyasal yaşamının en mutlu adımlarından biriydi.

Hüseyin yoldaş EKİM Yurtdışı Örgütü saflarında yıllarca bir sıra neferi olarak çalıştı. Farklı alanlarda çeşitli görev ve sorumluluklar üstlendi. Çalışkan ve fedakâr bir devrimci olarak kendi bölgesinde çalışmamızın güç kazanmasına önemli katkılar sundu. Son yıllarında örgütlü yaşamdan uzaklaştı ama ölümüne kadar partimizin samimi bir sempatizanı olarak kalmaya devam etti. Hüseyin yoldaş mütevazi ve kucaklayıcı kimliği ile devrimci çevreler tarafından sevilen, sayılan bir devrimciydi. 

Anısı mücadelemizde yaşayacak!..

TKİP Yurtdışı Örgütü
31 Mayıs 2020