Hüseyin yoldaş Almanya’da sonsuzluğa uğurlandı

Hüseyin Yurtsever (Cengiz) yoldaş, Duisburg kentinde yapılan cenaze töreni ile seveni, dostu, yoldaşı yüzlerce kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Haziran 2020
  • 20:47

Uzun bir zamandır kanser hastalığına karşı mücadele eden ve 31 Mayıs 2020 tarihinde yitirdiğimiz Hüseyin Yurtsever (Cengiz) yoldaş, bugün Almanya’nın Duisburg kentinde yapılan kitlesel bir cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Yoldaşın bilinci açıkken vasiyet ettiği gibi herhangi bir dini merasim yapılmaksızın düzenlenen törene, salgına karşın yüzlerce seveni, dostu, yoldaşı katıldı.

Saat 13.00’da başlayan törende, TKİP’nin yanı sıra MLKP ve ATİK temsilcileri de birer konuşma yaptılar. MLKP ve ATİK adına yapılan konuşmalarda yoldaşın mücadeleye bağlılığı, fedakarlığı, devrimcilikteki ısrarı ve kuşatıcılığına vurgular yapılarak örnek bir insan olduğu dile getirildi. Özellikle Duisburg kentindeki tüm devrimci kurumlarla kurduğu sıcak ilişkilere, yardımseverliğine ve bu anlamıyla tüm devrimci kurumlar tarafından her zaman sevilen, sayılan bir devrimci olduğuna işaret edildi.

Kızıl bayrağa sarılı tabutu önünde, TKİP Yurtdışı Örgütü adına yapılan konuşma, “Bugün burada, değerli bir insanı kaybetmenin acısını birlikte paylaşmak ve onu sonsuzluğa uğurlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bir çoğumuzun Cengiz olarak da tanıdığı Hüseyin yoldaşımızı, uzun bir zamandır mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle kaybettik. Yitirilen her insan kuşkusuz geride büyük acılar bırakır. Ama bazı insanlar vardır ki yaşamını, hiçbir çıkar gözetmeksizin işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların kurtuluşuna adamış, bu uğurda en ağır bedelleri göze alarak bu kavganın neferi olmuşlardır. Onların geride bıraktıkları acı daha bir derin olmakta ve böylesi insanlar üzerine söz söylemek daha da zorlaşmaktadır. Cengiz yoldaş da böylesi insanlardan birisiydi.” sözleriyle başladı. Ardından yoldaşın örgütlü-siyasal yaşamı özetlendi ve EKİM’deki süreci aktarıldı. 

Devamında, “Partimiz Türkiye Komünist İşçi Partisi, Hüseyin yoldaş şahsında tıpkı onun gibi bugüne kadar devrim ve sosyalizm davasına hizmet etmiş, bu uğurda acılar çekmiş, bedel ödemiş tüm devrimcilerin anısı önünde saygıyla eğilmektedir. Hüseyin yoldaş EKİM hareketi süresince, özellikle hareketimizin en zor günlerinde büyük emekler vermiş örgütlü, emektar bir devrimciydi. O bu emeğiyle ve son yıllarda ise samimi bir dostumuz olarak, partimiz ve bütün çeperi tarafından sevilen bir devrimci olarak anılacaktır.” vurgusu yapıldı. Son olarak, “Bugün burada bulunarak acımızı paylaştığınız için hepinize partimizin yurtdışı örgütü adına teşekkür ederiz.” denilen konuşma, “Hüseyin yoldaşın anısını mücadelemizde yaşatacağız!”, “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” şiarlarıyla sona erdi. 

Yapılan konuşmaların ardından, Hüseyin yoldaş, bir tarafında Hitler faşizmine karşı savaşta şehit düşen Kızıl Ordu askerlerinin, diğer tarafında ise 2015 yılında Rojava’da şehit düşen enternasyonalist savaşçı İvana Hoffman’ın mezarlarının bulunduğu bölümde toprağa verildi. 

Kızıl Bayrak / Almanya