"Hakikat ve adalet talebimizde ısrar ediyoruz"

Cumartesi Anneleri 901. hafta eylemini "adalet arayışımız sürüyor" diyerek gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Temmuz 2022
  • 16:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon ve Cumartesi Anneleri sosyal medyadan gerçekleştirdikleri eylemde “Devletin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınarak kaybedilen insanlarımız için sürdürdüğümüz hakikat ve adalet arayışımızın 901. haftasındayız” dedi.

“Biz her seferinde sözümüzü söylemenin bir yolunu bulduk”

Saat 12.00’de paylaşılan videoda açıklamayı Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren yaptı. 700. haftadan beri 699 hafta eylem yaptıkları Galatasaray Meydanı’nın yasaklandığını vurgulayan Eren şunları dedi:

“... Hak karşıtı, özgürlük karşıtı iktidarların düşmanca tavırları ile karşı karşıya kaldık. Şiddet ve baskı politikaları ile bizi susturmak, mücadelemizi sekteye uğratmak istediler. Ama biz her seferinde sözümüzü söylemenin bir yolunu bulduk” 

“Adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz”

Barışçıl gösterileri korumakla yükümlü devletin eylemlerine saldırdığını hatırlatan Eren şunları söyledi:

“901.haftamızda demokratik, özgür, eşitlikçi ve adil bir Türkiye talep eden herkesi Cumartesi Anneleri nezdinde barışçıl toplanma hakkını savunmaya davet ediyoruz. Başta barolar olmak üzere, hukuk örgütlenmelerini göreve çağırıyoruz. 

İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi, ihlallerin önlenmesi amacıyla faaliyet yürüttüğü iddia edilen ulusal koruma mekanizmalarını göreve çağırıyoruz.

Talebimiz açık ve net: Devlet Şiddetinin bir yönetme biçimi olmaktan çıktığı bir Türkiye istiyoruz. Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açığa çıkartılacağı, fail ve sorumlulardan adil bir yargı önünde hesap sorulacağı, gözaltında kaybetmelerin bir daha asla yaşanmayacağı demokratik bir Türkiye istiyoruz.

Kaç yıl geçerse geçsin kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 202 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul