Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Devrimci sınıf gazetesi Emeğin Kurtuluşu’nun 16-31 Ağustos 2023 tarihli yeni sayısı “Sefalet dayatmasına karşı, İşgal, grev, direniş!” manşetiyle çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Ağustos 2023
  • 19:00

Devrimci sınıf gazetesi Emeğin Kurtuluşu’nun 16-31 Ağustos 2023 tarihli yeni sayısı “Sefalet dayatmasına karşı, İşgal, grev, direniş!” manşetiyle çıktı. Gazete, ekonomik krizin faturasının işçi ve emekçiler için ağırlaştığı bir süreçten geçerken, fabrikalarda artan eylem ve direnişlerin ruhunu sayfalarına taşıyor. Kapitalist patronların, saray iktidarının, sendikal bürokrasinin boğucu etkisi farklı yönleriyle işlenerek, sınıf mücadelesinin güçlendirilmesi ihtiyacı vurgulanıyor. Gazetenin kapak yazısında şunlar ifade ediliyor;

“Öncü işçiler ortaya çıkan her bir mücadele örneğini kendi mücadelesi gibi sahiplenmelidir. TİS süreçlerine gereken ilgi ve desteği sunmalıdır. En önemlisi de bulunduğu her fabrika ve işletmede işyeri komiteleri ve birlikler etrafında bir araya gelmelidir. Kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı örgütlenmek, her bir saldırıyı “İşgal, grev, direniş!” sloganıyla karşılamak ve buna uygun bir mücadele hattı için harekete geçmek kaçınılmaz bir zorunluluktur.”

Gazetenin Sınıf Tavrı köşesinde “Sendika başkanlarının saray gezisi. Bu sendikal düzen aşılmalıdır!” başlıklı yazı bulunuyor. 

Kavganın İçinden köşesinde “Metal işçileri kazanmak için kenetlenmeli” yazısı yayınlanmış.

Gazetenin orta sayfasında yayınlanan Dosya konusu ise kapitalist düzenin çevre katliamlarına ayrılmış. “Rant uğruna talanın son örneği:Akbelen” başlıklı ana yazıya “AKP iktidarının doğa düşmanı karnesi” ve “Çevre sorunu, kapitalizm ve sosyalizm” başlıklı iki ek yazı eşlik etmiş.

Dünya sayfasında Nijer’de gerçekleşen darbe ve sonrasında yaşanılanlar “Nijer’de askeri darbenin arka planı” başlıklı bir yazıya konu edilmiş.

Gazetenin Kadın sayfasında Corning’de grevde olan kadın işçilerle gerçekleştirilen röportaj “Direnince oluyor” başlığıyla yayınlanmış. Bu sayfada ayrıca “Üç kuruşluk nafakaya da göz diktiler” başlıklı bir yazıya yer verilmiş.

Tarih/Eğitim sayfasında “Tarihin akışını değiştiren savaş: Stalingrad savunması” yazı yer almış.

Kültür/Sanat sayfası Federico Garcia Lorca anısına “Gerçek yaşamda seyirciye yer yoktur” başlıklı bir yazıya ayrılmış.

Arka kapağını 17 Ağustos depreminin yıldönümü vesilesiyle “Sesimi duyan var mı?” başlıklı yazıya ayıran gazete, farklı kentlerden gelen okur mektuplarının yanı sıra artan işçi eylemleri, fabrika direnişi haberlerini geniş bir içerikte sayfalarına taşımış. Gazetenin diğer yazı başlıkları şu şekilde;

-Tatil nasıl ucuza getirilir? Gitmeyerek!

-Londra tefecileri kazandı!

-Hani sendikalaşmak anayasal haktı!

-Metal İşçileri insanca yaşamak istiyor!

-İşçinin hayatını çalan Mitaş kapitalisti, bir de işçiyi borçlu çıkarıyor!