Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Devrimci sınıf yayını Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Ekim 2023 tarihli 18. sayısı “Hak ve özgürlük mücadelesini büyütelim” şiarıyla yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Ekim 2023
  • 17:30

Devrimci sınıf yayını Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Ekim 2023 tarihli 18. sayısı yayınlandı.

Manşetine “Hak ve özgürlük mücadelesini büyütelim” şiarını taşıyan gazete kapak yazısında kriz eksenli sosyal yıkım programlarının yanı sıra demokratik hak ve özgürlüklere yönelik saldırıları işlemiş. Kapak yazısı şu vurguları öne çıkartmış:

“Bugünün Türkiye’sinde insanca bir yaşam koşullarının yolu sermayenin demir yumruğu AKP iktidarına ve onun efendilerine karşı verilecek siyasal mücadeleden geçmektedir. Yalnız tarihsel deneyim değil bugün yaşananlar da kendisinin ve toplumun demokratik hak ve özgürlükleri için mücadele etmeyen işçi sınıfının kendi emeğini de koruyamayacağını göstermektedir.”

Sınıf Tavrı köşesinde “Her anayasanın bir ruhu vardır” başlıklı yazıya yer verilirken, Kavganın İçinden köşesi “Metal işçilerini mucize beklemiyor” yazısına ayrılmış.

Orta Sayfa’nın Dosya konusu “Kıdem Tazminatımızı gaspettirmeyeceğiz” başlığıyla tekrar gündeme gelen kıdem tazminatına ayrılmış.

Kadın sayfasında “Kreş hakkı yok sayılıyor” ve “Çocuk istismarının ve tecavüzün affı olmaz” başlıklı iki yazı yayınlanmış.

Tarih sayfasında Ulucanlar Katliamının yıldönümü vesilesiyle “Habip’in öyküsü” yer almış.

Kültür/Sanat sayfası “AKP sansürü hükümsüzdür” başlıklı yazı yayınlanırken Arka Kapak’ta “Gezinin gücü emekçi halkın gücüdür” başlıklı yazı yayınlanmış.

Farklı il ve sanayi bölgesinden çok sayıda okur mektubunun yer aldığı gazete sayfalarında, süren işçi direnişlerinin sesi yeni sayıya taşınmış. Gazetenin diğer yazı başlıkları ise şunlar:

-Kurtlar sofrası: İSO 500

-Sayıştay tescilli yağma ve talan

-Azra Oymak bir işçi ailesinin kızı… Artık aramızda yok!

-Sendikal çalışma suç değildir!

-KKM uygulaması da iflas etti

-Adalet ancak düzenin değişmesiyle sağlanabilir

-Metal İşçileri Birliği Türkiye Meclisi toplantı

-Bir burjuvanın timsah gözyaşları