“Samandağ’da ‘kanser santrali’ kapatılsın!”

Samandağ Ekoloji Platformu kaçak ve ruhsatsız faaliyet yürüttüğü belirtilen beton santraline karşı eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Eylül 2024
  • 22:30

Antakya’nın Samandağ ilçesinde Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin birleştiği noktada, kaçak ve ruhsatsız faaliyet yürüttüğü belirtilen beton santraline karşı eylem yapıldı.

Eylemde Samandağ Ekoloji Platformu adına okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1995 Samandağ Belediye Encümeninin almış olduğu yıkım kararını Kanun ve Mevzuat Çerçevesinde uygulamak üzere Beton Santraline giden Belediye ekibini mahkeme kararının sınırlarını aşarak ‘keyfi kararla’ durduran Samandağ Emniyet Müdürü istifa etmeli, Cumhurbaşkanlığı makamınca görevlerinden af edilmelidir. Her gün ve her an, her alışverişte verdiğimiz vergiden maaşını alan Mülki Amirler ve Güvenlik Güçlerinin işvereni toplumdur. Topluma hastalık yayan Kanser Santralini değil, toplumu, toplum sağlığını ve doğayı korumak için kendilerine yetki ve sorumluluk verildiğini unutmamalıdır.”

Açıklamanın devamında Hazır Beton Santraline karşı, Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvurunun derhal işleme alınması talep edildi.

Açıklamanın devamında “Kanser Santrali”nin havayı, suyu ve toprağı, yaşamı ve yaşam alanını kirlettiğine dikkat çekilerek şunlar ifade edildi:

“Toplum sağlığını ve doğayı tahrip eden Kanser Santrale; ÇŞİD müdürlüğünce verilen ‘ÇED Gerekli değildir’ kararının iptali ve kapatma davası ivedilikle görülmesi gereken davalardan olduğu halde kaplumbağa hızı ile ilerliyor olması dikkat çekicidir.  Fakat Samandağ Belediyesinin kanser santrali için almış olduğu iki yıkım kararından birini iptal etmek için İdare mahkemesi tavşan hızı ile ilerliyor olması da dikkat çekicidir…

…Ruhsatı belediye veya Bakanlık verse de bu santral kanser santralidir ve taşınacak. Kuyruklu yalanlarınıza göre Cumhurbaşkanından imzanız olsa da bu santral kanser santralidir, kapanacak ve taşınacaktır.”