Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Ağustos 2023 tarihli yeni sayısı “Bu düzene mahkûm değiliz!” manşetiyle çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ağustos 2023
  • 19:00

Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Ağustos 2023 tarihli yeni sayısı “Bu düzene mahkûm değiliz!” manşetiyle çıktı.

Gazetenin kapak yazısında ekonomik krizin faturasının işçi ve emekçilere yansıyan ağır faturası ve sonuçları üzerinde durularak, sermayenin gözü dönmüş kâr hırsı için doğanın talan edilmesi gerçeği vurgulanmış. Sermaye düzeninin tüm kurumlarıyla doğa/çevre katliamının yanında yer alması teşhir edilirken bu “düzene mahkûm değiliz” vurgusu yapılmış. Kapak yazısında şunlar söylenmiş.

“Bu düzene mahkûm değiliz. Onların, bir avuç kapitalist ile uşaklarının dünyasında cehennemi yaşamaya mecbur değiliz. Ağaca, suya, taşa, toprağa, insana düşman bu düzeni kabul etmek zorunda değiliz. Uzun saatler boyunca kölece koşullarda çalışmak, sermaye büyürken yoksulluğu ve sefaleti iliklerimize kadar hissetmek mecburiyetinde değiliz.”

Gazetenin Sınıf Tavrı köşesinde “Çıkış yolu toplumsal mücadeledir” yazısı ile çok yönlü kriz sürecinin yansımaları ve iktidarın adımları işlenerek toplumu bir bütün olarak etkileyen saldırılara karşı toplumsal mücadelenin gelişmesi gerektiğinin altı çizilmiş.

Kavganın İçinden köşesi’nde “Metal işçisi göreve” başlıklı yazı ile yaklaşan MESS Grup TİS süreci işlenmiş, yapılması gerekenlerin altı çizilmiş.

Orta Sayfa’nın dosya konusu bu sayıda vergilere ayrılmış. “Vergi düzeni soygun düzenidir” başlıklı ana yazıya “Dilim dilim vergi soygunu” başlıklı ek bir yazı eşlik etmiş.

Arka Kapak’ta ise Engels’in ölüm yıldönümü vesilesiyle “Engels; Proletasyanın büyük öğretmeni” başlıklı, Lenin’den bir alıntıya yer verilmiş.

Sınıf haberlerinde birçok işçi direnişinin sesi sayfalara taşınmış. Mücadele Posta’sında ise fabrikalardan gelen okur mektupları yayınlanmış. Gazetenin diğer yazı başlıkları şu şekilde;

-Akbelen’de katledilen geleceğimizdir

-Endişeliyiz

-Yüksek sıcaklıklar işçi sağlığını tehdit ediyor

- İşçiyi fıtık eden bir fabrika:CMS

-Kavgadan başka çaremiz yok

-Türk Metal’in anket aldatmacası

-Küresel ısınmayı engellemek için kapitalizme son ver

-Kız okullarının açılmasına neden karşıyız

-Sessiz kalmayalım, hesap soralım

-Bulutlarla taşınan ölüm insanlığı tehdit etmeye devam ediyor

-Openheimer’in külleri