Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Eylül 2023 tarihli 16. sayısı yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Eylül 2023
  • 19:00

Emeğin Kurtuluşu’nun 1-15 Eylül 2023 tarihli 16. sayısı yayınlandı.

Manşetine “12 Eylül düzeninden hesap soralım!” başlığını taşıyan gazete, kapak yazısında 1980 askeri faşist darbesinin yarattığı düzenin AKP eliyle sürdüğünü vurgulamış. Türkiye kapitalizminin gelişiminin önünü açmak, yükselen sınıf ve kitle eylemleri ezerek sermaye için koşulsuz bir sömürü cehennemi yaratmak hedefindeki 12 Eylül generallarinin düzlediği yoldan yürüyen AKP gericiliğinin pervasızlıklarının altı çizilmiş. AKP’nin sözde darbe karşıtlığı teşhir edilerek süren darbe düzenini ancak işçi sınıfının yıkabileceği vurgulanmış.

Kapak yazısı şu vurguları yapmış:

“Nasıl 12 Eylül’ün ardından Netaş işçileri en olumsuz koşullarda grev silahını kuşanarak karanlığı yırtacak meşalenin ateşini yaktılarsa, bugün AKP eliyle katmerlenen 12 Eylül düzenini dağıtacak olan da bir kez daha işçi sınıfı olacaktır. Emeğine, onuruna, geleceğine ve özgürlüğüne sahip çıkan işçi sınıfı geleceğin aydınlık günlerinin yaratıcısı olacaktır.”

Gazetenin Sınıf Tavrı köşesinde “Emeği savunmanın yolu özgürlüğü savunmaktan geçer” başlıklı yazı ile ekonomik kriz eksenli sosyal yıkım saldırılarına eşlik eden baskı ve zorbalık politikaları işlenmiş. İşçi sınıfının emeğine sahip çıkmasının yanı sıra toplumu saran yasak ve baskı zincirine karşı temel demokratik hak ve özgürlüklere sahip çıkması gerektiğinin altı çizilmiş.

Bakış köşesi “Cilalı Nas Devri sona mı erdi?” başlıklı yazıya ayrılmış. AKP’nin tam bir soygun ve yağma anlamına gelen ekonomi uygulamaları irdelenerek işçi sınıfı ve emekçilerin tek kurtuluşunun kapitalist düzen ekonomisinin nasıl yönetildiği değil, sosyalist bir ekonomi olduğu ifade edilmiş.

Orta Sayfa’da Metal İşçileri Birliği temsilcisi ile MESS Grup TİS süreci üzerine gerçekleştirilen röportaj “Metal işçisi birliğine ve kendi gücüne güvenmelidir” başlığıyla yayınlanmış.

Dünya sayfasında “Dünyada ırkçılığın yükselişi ve işçi sınıfı” başlıklı yazı yer almış.

Kadın sayfasında “Kadın işçilerin mücadelede yer alma zamanı” başlıklı yazı ile Antakya Dikmece’de toprakları için diren Meryem Kutlu ile gerçekleştirilen röportaj “Yaşamın tam ortasında olmak istiyoruz” başlığıyla yayınlanmış.

Tarih sayfası devrimci işçi önderi Necmettin Giritlioğlu’na, Kültür/Sanat sayfası ise futbolcu Metin Kurt’a ayıran gazete Arka Kapak’ta ise 1 Eylül Dünya Barış Günü işlenmiş.

Okur mektuplarının Mücadele Postası’nda yayınlandığı gazetede süren işçi eylem ve direnişleri sayfalara taşınmış. Gazetede yer alan diğer yazı başlıkları ise şu şekilde;

-Ev sahibi olmak hayaldi, tescillendi

-Eğitimde az kullanılmış ikinci el defter dönemi

-Bu ülkede “çocuğum nerede” demek suç

-Şireci direnişinin gösterdikleri

-İşsizlik Sigortası Fonu’nu sermayenin merkez bankasına çevirdiler.