Ebru Timtik yaşamını yitirdi

Avukat Ebru Timtik direnişinin 238. gününde ölümsüzleşti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Ağustos 2020
  • 20:40

Devrimci Avukat Ebru Timtik Ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitirdi.

Halkın Hukuk Bürosu kısa bir süre önce Twitter hesabından Ebru Timtik’in kalbinin durduğunu ve tıbbi müdahalenin devam ettiğini duyurmuştu. HHB tarafından yapılan son açıklamada Timtik'in yaşamını yitirdiği belirtildi.

HHB'nin Twitter hesabında yer alan açıklama şu şekilde:

"Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü!
Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!"

***

HHB'nin ve avukatların yaptığı çağrılarla birlikte Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne dayanışmak için gelen insanlar toplanmaya başladı.

HHB hastane bahçesinde toplanan kitleye açıklama yaparak, Ebru Timtik'in cenazesinin Başsavcılık talimatı ile Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaçırılmak istendiğini belirtti. HHB, hastane bahçesindeki herkesi cenazeye sahip çıkmaya ve Adli Tıp Kurumu'na gitmeye davet etti. 

Hastane bahçesinde açıklama yapan Avukat Sinan Zincir, cenazenin ATK'ya kaçırıldığını belirtti. Zincir, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Biz otopsi istemiyoruz. Cenazemizi alıp Gazi Cemevi'ne götürmek istiyoruz. Onun bizlere, arkadaşlarına, yoldaşlarına, ailesine bir vasiyeti vardır. O vasiyeti Ebru'ya yakışır bir şekilde, devrim şehidimize yakışır bir şekilde yerine getireceğiz.

Halkımızı, dostlarımızı hastahaneye çağırdık. Meslektaşlarımız, halkımız burada. Şu an için burayla işimiz kalmamıştır. Tüm meslektaşlarımızı ve dostlarımızı Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nun önüne götüreceğiz. Cenazemizi kaçırmalarına izin vermeyeceğiz. Şehidimize sahip çıkacağız."

Hastene önünden ayrılan kitle Yenibosna'daki ATK önünde toplandı. Milletvekilleri Adli Tıp Kurumu'na görüşmeye girdiler. Adli Tıp yetkililerinin "Cenazeyi hemen defnederseniz veririz" dediği söylenirken, avukatlar cenazeyi alıp Gazi Cemevi morguna götürmek istediklerini ifade etti.

Uğurlama programı belli oldu

Ebru Timtik'in cenazesi için ATK önünde bekleyiş marşlar eşliğinde devam ederken basın açıklaması düzenlenerek Timtik'i uğurlama töreniyle ilgili bilgi verildi.

Yarın sabah (28 Ağustos) 8.00'de 2 saat kadar sürecek otopsi işlemlerinin ardından ATK önünden Timtik'in cenazesi alınarak İstanbul Barosu önünde saat 12.00'de anma yapılacak. Sonrasında Timtik'in cenazesinin Gazi Mahallesi Cemevi morguna kaldırılacağı ve ardından defnedileceği ifade edildi.

 Açıklama, "Ebru Timtik'in canına kıyanlar bahçeleriniz bahar görmeyecek" ifadeleriyle son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul