“Aytaç Ünsal’ı yaşatacağız!”

Ölüm orucunun 209. gününde olan Av. Aytaç Ünsal'ın zorla tutulduğu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde açıklama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ağustos 2020
  • 20:34

Ölüm orucunun 209. gününde olan Av. Aytaç Ünsal’ın zorla tutulduğu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde açıklama yapıldı. Av. Didem Baydar Ünsal tarafından okunan açıklamada “Ebru'nun vasiyetini yerine getireceğiz, Aytaç Ünsal'ı yaşatacağız” denildi.

“Bir avukat adalet için ömrünü verdi”

Eylemde Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Şubesi adına Ümit Efe bir konuşma gerçekleştirdi. Efe şunları ifade etti:

“Ebru Timtik ölüm orucunun 238. gününde göz göre göre katledildi. Günler öncesinden ‘Talepleri karşılansın, tahliye edilsin’ dememize rağmen katledildi. Ebru Timtik, 238 gün sarsılmaz bir iradeyle, adalet inancıyla direndi. Direndi ve adalet şehidi olarak dünya hukuk tarihine geçti. Bu ülkede bir avukat adalet için gözünü kırpmadan ömrünü verdi. Yaşama bağlı, hayat doluydu Ebru Ablamız ama onun için asıl olan onurlu yaşamdı. Bu ülkede adaletsizlik olmasın diye onurlu yaşayalım diye ömrünü verdi. Ebru’yu katleden siyasi iktidar ve onun bakanları Ebru’nun ölümüne seyirci kaldılar. Suçlular, suçlarını bastırmak için bugün açıklamalar yapıyorlar, neredeydiniz? Bir avukat adalet için gün gün ölürken neredeydiniz? Bugüne kadar bir kez bile Ebru Timtik demediniz. Avukat öldüren bakan olarak tarihe geçtiniz. Ne yapsanız unutturamazsınız yaptığınız katliamı. Dünya hukuk tarihine avukat öldüren bakan olarak geçtiniz!”

“Adalet hepimize lazım olacak”

Avukat Aileleri adına yapılan konuşmada ise “Bizim çocuklarımız para pul peşinde değil, adalet için yaşıyor. Adalet hepimize lazım olacak. Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin. Güzel kızımız, canımız Ebrumuzun vasiyetini yerine getirecek, oğlumuz Aytaç'ı yaşatacağız, Didem, Aytaç, Özgür yaşasın” denildi.

Baba Nihat Ünsal ise Twitter'da yaptığı paylaşımla Aytaç Ünsal’ı sahiplenmeye çağırdı. Ünsal’ın çağrısı şöyle:

“Oğlum Aytaç 209 gündür ölüm orucunda, gözümüzün önünde eriyor. Cezaevinden daha kötü koşullarda 31 gündür tutuluyor. Tedavi olmuyor. Avukat arkadaşı ilgisizlik nedeniyle vefat etti. Aytaç'ın durumu da çok kritikleşti. Vicdan sahibi herkesi oğluma sahip çıkmaya çağırıyorum. Oğlum ölmesin.”