ÇHD: Ebru Timtik’in katilleri yargılansın!

ÇHD İstanbul Şubesi, Av. Ebru Timtik’in ölümünden sorumlu olanların yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Kasım 2020
  • 18:55

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, adil yargılanma talebiyle sürdürdüğü ölüm orucunda yaşamını yitiren Av. Ebru Timtik’in ölümünden sorumlu olan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren avukatlar “Ebru’nun ölümü doğrudan cinayettir! Katilleri yargılansın!” dedi.

ÇHD İstanbul Şubesi adına basın metnini okuyan Av. Seda Şaraldı, Ebru Timtik’in yargılanma sürecini anlatarak Ebru Timtik ile birlikte 16 avukatın yargılandığı davanın gizli tanık beyanlarına dayandığını ifade etti.

Av. Şaraldı, Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’İn tahliye edilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporlara değinerek şöyle konuştu:

“Adli Tıp Kurumu raporu, hapishanede kalmalarının tehlikeli olduğunu söylemesine rağmen Ebru ve Aytaç iradeleri dışında hastanelere kaçırıldılar. Bakırköy Sadi Konuk ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanelerinde 24 saat ışığı açık tutulan, havalandırması olmayan, hapishanede dahi kolaylıkla karşılayabildikleri ihtiyaçlarını karşılayamadıkları ve her daim zorla müdahale işkencesi tehdidi altında, hapishanelerden bile kötü mahkum koğuşlarında tutuldular. Covid salgını riski altındaki hastanelerde hayatları hiçe sayıldı.”

Timtik ve Ünsal’ın tedaviyi reddettiklerine dair ellerine rapor ulaşmadığını belirten Şaraldı şunları kaydetti:

“Bu sürecin tanığı olan bizlerin gözlemleri ve Türk Tabipler Birliği’nin raporlarıyla sabittir ki, hastanede zorla tutuldukları her gün Ebru ve Aytaç için işkence altında geçmiştir. Bu durum meslektaşımız Ebru Timtik’in sağlığının daha hızla bozulmasına yol açmış ve ölümüne sebep olmuştur. 

“Bugün meslektaşlarımızın işkence altında tutuldukları Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin başhekimlikleri ile İstanbul İl Sağlık Müdürü hakkında, İşkence Neticesinde İnsan Öldürme, İşkence suçlarından suç duyurusunda bulunuyoruz.”