Deprem aynasında yandaş medyanın rezilliği…

Reisleri “bir gece ansızın gelebiliriz” diye Suriye ve Yunanistan’a efelendiğinde manşet yapan yandaş medya bir değil üç gece deprem bölgesine kimsenin gelmediğini yazmadı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Şubat 2023
  • 13:30

Yandaş medyanın varlık koşulu ve temel misyonu AKP rejimine hizmettir. Bu hizmetin gereği ise yalan ve manipülasyonlara dayalı haberlerdir. Ancak yandaş medya deprem sonrası yalan haberlerle bir kademe daha atlayarak insanlığa ihanet etti. Erdoğan’ın yandaş ve tetikçi “gazeteci”si Abdülkadir Selvi’ye “gereğini yap” diyerek örnek gösterdiği Ahmet Hakan, “deprem sonrası arama-kurtarmada küçük çaplı aksamalar yaşandı” dedi. Depremin tüm yıkıcı tablosu herkesin gözleri önündeyken böylesi yalanlara sarılmak yandaşlık, yalakalık veya ahlaksızlıkla açıklanamaz. Aleni olarak insanlığa ihanet ediyor “gereğini yapan” Ahmet Hakan.

Bu durumda olan sadece Ahmet Hakan değil. Öyle olsa Ahmet Hakan yazı konusu bir yana, “yuh” demeye bile değmeyecek bir kalitesizlikte biridir. Yandaş medyada doğru haber şöyle dursun, gördükleri karşısında insani ve vicdani bir tepki verenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Yandaş medya topyekûn olarak deprem sonrası insanlığa ihanet etti/ediyor.

Deprem bölgesinden güya canlı yapan medyanın “yardım yok” sesleri yükseldiğinde canlı yayını kesme örnekleri o kadar çok ki, artık canlı yayın yapacakları yer arıyorlar. Haklarını yememek gerek, insanlığa ihanet etmek için çok emek harcıyorlar. Çünkü depremle yıkılan hiçbir yere yardım yeterince gitmedi. Bazı yerlere ise iki-üç gün hiç gitmedi.

Bu soğukta, karda-kışta burnu bile kanamadan enkaz altında kalan birinin yaşamı için iki-üç gün değil, saatler bile yaşamsal öneme sahip. Hele yaralı biri için dakikalar bile yaşamsal bir değerdedir. Deprem bölgesinden gelen haberlerde yaşamını yitirenler içinde donarak ölenlerin sayısı hiç de az değil.

Reisleri “bir gece ansızın gelebiliriz” diye Suriye ve Yunanistan’a efelendiğinde manşet yapan yandaş medya bir değil üç gece deprem bölgesine kimsenin gelmediğini yazmadı. Bunu görmek ve duyurmak için “gazeteci” kimliğinden önce insan kimliği gerekiyor. Enkaz altında soğukta insanların öleceğini söylemeyen, bu söylendiğinde yayını kesen, sonrada insanlığa ihanet edilmemiş gibi yayını sürdüren herkes insanlığa ihanet ediyor. “Yardım yok!” diye tepki gösteren bir depremzedeye sırtını dönerek röportajı kesen muhabirin yaptığı da insanlığa ihanettir.

H. Ortakçı