Antakya’da depremin 8. günü

BDSP, TOMİS ve DEV TEKSTİL üyeleri deprem bölgesi Antakya’da HDP'nin kurduğu koordinasyon merkezinde çalışmalara katıldığını duyurdu ve dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Şubat 2023
  • 11:50

Antakya’da bulunan BDSP, TOMİS ve DEV TEKSTİL üyeleri HDP'nin kurduğu koordinasyon merkezinde çalışmalara katıldığını duyurdu.

Depremin 8. gününe ilişkin yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Deprem bölgesindeki 2.günümüz. HDP’nin koordinasyon merkezinde çalışmalara katılıyoruz. Bu bölgede en temel ihtiyaç çadır olarak görülüyor. Onun haricinde hijyen malzemesi, kadın pedi, iç çamaşırı, bebek maması, kalın mont ihtiyacı var. Tüm dostlarımızı, işçi ve emekçileri deprem bölgesi ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

Hasta bezi ve fenerin de ihtiyaç olduğu ifade edilirken, depremzedelerin ihtiyaçlarını koordinasyon merkezinden karşılamaya çalıştığı aktarıldı.

“Tuvalet yok, su problemi var”

Sınıf devrimcilerinin HDP deprem koordinasyon merkezinde çalışmaları gün boyu sürdü. Yardım dağıtım çalışmalarına katılındı ve eşya ayrıştırma yapıldı.

Sekiz gündür Akevler bölgesinde bulunan sağlık emekçileri de şu bilgileri paylaştı:

“Şu an Antakya merkez Akevler mahallesinde ana caddedeyiz. Çok merkezi bir yer olmasına rağmen arkamızda enkazda çalışmalar yeni başladı. Enkazlardan hala çok fazla ceset çıkıyor ve bir o kadar da enkazlarda var. Bugün 2 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Hala umudumuz var. Çalışmalar uzun sürdüğü için herkes umudunu yitirmişti ve iş makinaları ceset toplamak için enkazlara girmeye başladı. Buradaki aileler umudunu koruyor. Biz de o hassasiyetle yaklaşıyoruz.

AFAD vs. hiçbir şey gelmedi hala. Depremzedeler enkaz başlarında sokakta yaşıyor. Tuvalet yok, su problemi var.”

Depremden etkilenen emekçilerle dayanışmak için Antakya'ya giden sınıf devrimcileri, İEB tarafındanm İstanbul'da yapılmak istenen dayanışma eylemine dönük polis saldırısına tepki gösterdi. "Katliama sebep olanlardan hesap soracağız! Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!" diyen sınıf devrimcileri şunları ifade ettiler:

Kızıl Bayrak / Antakya