“Damat”ın Kanal İstanbul yağmasıyla ilgili habere sansür, muhabire soruşturma

Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul rantından pay almasıyla ilgili haber yapan Cumhuriyet muhabiri Hazal Ocak hakkında “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı, haberlere erişim engeli getirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Şubat 2020
  • 12:48

AKP iktidarı, kendisini ayakta tutan yağma ve soygun düzeninin ayyuka çıkmasından duyduğu rahatsızlığı saldırgan politikalarıyla ortaya seriyor. Toplumsal muhalefete yönelik baskı ve devlet terörünü tırmandıran, medyayı da tümüyle kendi kontrolünde tutmaya çabalayan Erdoğan ve AKP’si, basına ve gazetecilere yönelik de baskı, yasak ve sansür uygulayarak saldırılarını sürdürüyor. 

AKP şefi Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul rantından pay almasıyla ilgili haber üzerinden Cumhuriyet muhabiri Hazal Ocak hakkında soruşturma başlatıldı. 

Soruşturmayı duyuran Cumhuriyet gazetesi, İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin gazetenin internet sitesindeki habere erişim engeli getirdiğini, haberi yapan diğer sitelerin haberlerinin de yasaklandığı belirtildi.

Haberi yapan gazeteci Hazal Ocak hakkında da “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Söz konusu haberde şu ifadeler yer alıyordu:

“Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, güzergâhta yer alan Arnavutköy’e bağlı Boyalık Mahallesi’nde yaklaşık 3 dönüm arazi aldı. Sadık Albayrak, 2003 yılında satın aldığı tarla vasfındaki arazinin etrafını çevirerek prefabrik bir ev yaptı. Erdoğan 2011 yılında Kanal İstanbul projesinin yapılacağını duyurdu. Bundan bir yıl sonra bakan Berat Albayrak, babasının arazisine komşu olan yaklaşık 13 dönümlük araziyi satın aldı.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen günlerde İstanbul’un anayasası sayılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını deldi ve Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”i plana işledi. Yapılan değişiklik, Sadık ve Berat Albayrak’ın birbirlerine komşu olan arazilerini de etkiliyor. Halen tarla vasfında olan iki arazi, plan değişikliğinin ardından “konut alanı” sınırları içinde kalıyor.”