Katar Emiri’nin annesine Kanal İstanbul rantı

Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul çevresinde aldığı arsa turizm- ticaret alanı oldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Temmuz 2020
  • 11:18

 AKP iktidarının şefinin “çılgın proje” olarak duyurduğu rant projesi Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Rant projesinde Katar Emiri'nin annesine satılan bölge turizm-ticaret alanı oldu ve değerinin 5 kat artacağı ifade ediliyor.

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’da satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanı oldu. Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yedi etaptan oluşan 1/5000'lik Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı hazırlıyor. Projenin ilk üç etabından oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan planlar bakanlık tarafından 2 Temmuz'da itiraz süreci için askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni planlarda Katar Emiri'nin annesinin şirketinin satın aldığı arazi yapılaşmaya açıldı. Turizm + ticaret alanı olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Yüksekliği en çok zemin + iki kat ile sınırlandırılan arazinin tamamında turistik yapılar inşa edilirse, iki bodrum katı iskan edilebilecek. Toplam emsal inşaat alanının en çok yüzde 30’u ticaret alanı olarak ayrılabilecek. Plana göre, turizm + ticaret alanlarında iş, alışveriş ve yönetim merkezi, otel, motel, ofis, büro, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar, banka ve finans kurumları inşa edilebilecek. Bu işlevler bir arada olabileceği gibi ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilecek.

Katar emirinin annesi Şeyha Moza'nın ortağı olduğu şirketinin arazi satın aldığı bölge, yeni şehir planlarında "sağlık turizmi" için ayrıldı. Hastanenin bulunduğu bölge, fakülte ve yüksekokullar, araştırma ve geliştirme birimleri, sağlıklı yaşam ve rehabilitasyon merkezi, uzmanlaşmış sağlık köyleri (alzheimer-fizik tedavi vb.) yaşlı bakım evi gibi tesislere yer verilecek. Bu alanların çevresinde ise İstanbul'a sağlık sorunları nedeniyle gelen hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için oteller ve alışveriş alanları yer alacak. Katar Emiri'nin arazisi bu bölgede yer alıyor.