Cumartesi Anneleri: İsmail Bahçeci için adalet istiyoruz!

Cumartesi Anneleri adalet arayışlarının 926. haftasında gözaltında kaybedilişinin 28. yılında İsmail Bahçeci için adalet istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Aralık 2022
  • 16:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon ve Cumartesi Anneleri adalet arayışlarının 926. haftasında gözaltında kaybedilişinin 28. yılında İsmail Bahçeci için adalet istedi.

926. haftaya ilişkin paylaşılan videoda basın metnini İsmail Bahçeci'nin okul arkadaşı Dursun Ege Göçmen okudu.

Sadece gözaltında kaybedilenler değil, geride kalan aileler için de adalet mücadelesi verdiklerini vurgulayan Göçmen İsmail Bahçeci’nin kaybedilişi üzerine şunları anlattı:

“İsmail Bahçeci, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencisi ve Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu başkanıydı. Politik kimliği nedeniyle defalarca gözaltına alındı, ağır işkenceler gördü. 1993 yılından itibaren polis tarafından aranmaya başladı. Bahçeci Ailesinin Avcılar’daki evine polis baskınlar düzenledi. Bu nedenle İsmail evden ayrıldı. Kardeşi, İsmail’e acil durumlarda kendisine haber ulaştırması için bir arkadaşının işyeri telefonunu verdi.

24 Aralık 1994 tarihinde Bahçeci Ailesi’ni telefonla arayan ve kendisini İsmail’in arkadaşı olarak tanıtan bir kişi, İsmail’in siyasi şube polisleri tarafından gözaltına alındığı haberini verdi. Baba Şehmus Bahçeci hemen Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne ve DGM İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Ancak İsmail’in gözaltına alındığı inkar edildi.”

Bahçeci’nin ailesinin arayışlarının karşılık bulmadığını belirten Göçmen “Bahçeci Ailesinin de müdahil olduğu, Ankara Jitem davası Ankara 1. Ağır ceza mahkemesinde devam ediyor. 20 Ocak 2023’de görülecek duruşmada İsmail Bahçeci ve dosyada adı geçen tüm kaybedilen, katledilenler için hukuka ve adalete uygun bir karar tesis edilmeli, sanıklar insanlığa karşı suç kapsamında cezalandırılmalıdır” 

Son olarak Göçmen adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul