Basın emekçilerinden suç duyurusu

TGS ve Basın-İş Gezi eylemlerinde gazetecileri darbeden polisler hakkında suç duyurusunda bulunarak, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Haziran 2022
  • 17:05

TGS ve Basın-İş Sendikası Gezi eylemlerinde gazetecilere saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunarak adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Darp edilen ve gözaltına alınan gazeteciler için Çağlayan’da bulunan İstanbul  Adliyesi önünde yapılan eylemde konuşan TGS Yöneticisi Mustafa Kuleli şunları söyledi:

“Türkiye’de sokağa çıkmak eylem yapmak en temel anayasal haklardan biridir. Bu suç haline getirilmek isteniyor. Toplum taleplerini istediği an sokaklarda özgürce dile getirebilmeli. Bizler medya mensupları bu taleplerin iletilmesini sağlamakla görevliyiz. Sadece işimizi yapmak istiyoruz ama karşımızda demokrasiyi sindirememiş toplumu baskı altına almak isteyen otoriter bir rejim var. Türkiye bu deli gömleğine sığmaz. Bu ülkede demokrasiyi bu güzel insanlar yeniden kuracak” dedi. Açıklamadan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Kuleli, “Bugün kanunsuz emri veren emniyet müdürü ve bu kanunsuz emri uygulayan polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü biz hala bu ülkenin bir hukuk devleti olduğuna inanıyoruz. Biz hala bu ülkede demokrasinin geçerli kılınabilineceğine inanıyoruz.”

DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ise eylemde şu ifadeleri kullandı:

“Biz gazeteciler olarak bunca baskıya rağmen haber yapmaya topluma gerçekleri iletmeye devam ettik devam edeceğiz. Yeni bir sosyal medya yasası çıkarılmaya çalışılıyor. Seçimlere iktidarın kendi medyası dışında bir medyaya izin vermeden gitmek istiyorlar. Gazeteciler yaratıcıdır, illa sesimizi duyuracağız bir şekilde.”

Evrensel Gazetesi Muhabiri Meltem Akyol ise şunları ifade etti:

“Son dönemde gazeteciler mesleğini yapmaya çalışırken bir yandan da yanındaki gazeteci arkadaşını korumanın yollarını arıyor. Polis müdahalesi sertleştiğinde gazeteci arkadaşlarımızı kollamaya çalışıyoruz. Tüm bu müdahalelerdeki gerçek mesele oradaki hakikatin, ihlalin ortaya çıkmasını engellemektir. Alanda gazetecilere yapılan müdahale gazetecilere yapılan müdahaledir. Bu yüzden bu suç duyurusu çok önemlidir.”