Beyazıt'ta 10 Ekim eylemi

Gençlik örgütleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 6. yıldönümünde Beyazıt Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 08 Ekim 2021
  • 16:05

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 6. yıl dönümünde Beyazıt Ana kapı önünde bir araya gelen gençlik örgütleri eylem gerçekleştirdi.

Eylemde ilk olarak 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından 10 Ekim Ankara Katliamı’nda katledilen 103 kişinin isimleri okunarak hep bir ağızdan “Yaşıyor” denildi. Adnan Yücel’in “Biz Kazanacağız” şiiri okundu ve hep birlikte Grup Yorum’un Diriliş türküsü söylenerek basın metni okundu.

Yapılan açıklamada, Ankara Katliamı anlatılarak, Ankara’da halklar için barışı savunan yüzlerce insanın arasına, besleyip yetiştirdikleri katil IŞİD çetesini soktukları ifade edildi. Suruç Katliamı ile başlayan bu saldırı dalgasıyla gençlerin, işçilerin, halkların bir araya gelmesini engellemek istedikleri belirtildi. Egemenliklerini kaybetme korkusuyla fütursuzca halklara saldıran, korku iklimini memleketin dört bir yanına yaymak isteyen iktidarın ne yaparsa yapsın kaybedeceği vurgulandı.

Son olarak şunlar ifade edildi:

“Bugün yaşadığımız dünya egemenlerin eseri. Başımızı sokacak bir yer bulamıyorsak, eğitim hakkımız gasp ediliyorsa, cebimizdeki üç kuruşla bir ayı geçirmenin derdine düşüyorsak onların varlıklarına varlık katılsın diyedir. Dünyanın bir yerinde savaş varsa ve bu savaşı meşru kılmak için ırkçılığı körüklüyorlarsa, Konya’da bir Kürt aile katlediliyorsa bu onların eseridir. Tüm bunları değiştirmek ise bizim ellerimizde. Bizleri katleden egemenler; bombayla, nefret ve kinle, terör eylemleriyle halklara düşmanlığını sürdürürken özgürlük için mücadele ederek, onların iktidarına karşı koyarak kazanacağız. Savaşların, saldırıların, neden oldukları salgınların, yağma ve rantlarının alaşağı olması ancak bizim mücadelemizle mümkün olacak. Bu eli kanlı egemenlere karşı barış içinde kardeşçe, insanca bir yaşamı kurmanın tek yolu örgütlülüğümüzü yükseltmekten geçiyor.”

Eylem boyunca, “Unutmak yok, affetmek yok!”, “Katillerden hesabı gençlik soracak!”, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

Eylem sonrası eyleme katılan bir öğrenciye faşistler saldırdı ve ambulans ile sağlık kontrolü gerçekleştirildi. 

Kızıl Bayrak / İstanbul