Alaattin Karadağ anması ve Ekim Devrimi seminerleri

İstanbul’da Alaattin Karadağ anması ve Ekim Devrimi seminerleri gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Kasım 2021
  • 19:05

TKİP üyesi devrimci işçi Alaattin Karadağ İstanbul’un farklı bölgelerinde yapılan etkinliklerle anıldı. Anma etkinlikleri ilk olarak Alaattin Karadağ şahsında devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Alaattin Karadağ’ın devrime bağlılığı ve partili mücadelesi anlatıldı. İşçi sınıfının devrimci programının geniş kesimlere ulaştırılması için yürütülen faaliyet esnasında polislerle girdiği çatışmada canlı ele geçirilmesine rağmen alçakça katledildiği ifade edildi. Alaattinlerin temsil ettiği bayrağın komünistler tarafından bu ülkenin burçlarına dikeceği vurgulanarak, işçi sınıfını Alaattinlerin partisinin saflarına kazanmanın hayati önemine değinildi. Son olarak parti, sınıf, devrim davasının altı bir kere daha çizilerek, anma programları sonlandırıldı.

İstanbul’un iki yakasında ve Gebze’de Ekim Devrimi seminerleri

Ekim Devrimi’nin 104. ve sınıfın partisinin 21. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen seminerlerde parti, sınıf devrim diyalektiği üzerinde duruldu. Ekim Devrimi’ni hazırlayan ön süreç, devrim esnası ve sonrasının önemli kesitlerinin yer aldığı seminerlerde güncel gelişmelere tarihsel deneyimler üzerinden vurgu yapıldı. Devrimci çizgi, strateji, taktik ve parti ilişkisi üzerine güncelle ilişkili yapılan antalatımın ardından söz katılımcılara bırakıldı. Katılımcıların soru ve katkılarının ardından seminer sonlandırıldı.

Seminerde reformist solun “demokratik cumhuriyet”, “3. yol” vb. gibi düzen içi arayışları tarihsel deneyimler üzerinden irdelenerek, devrimci tutumun ancak sınıf eksenli devrimci kitle hareketi yaratmakla mümkün olduğu vurgulandı. Burjuva cumhuriyeti devrimci ve sınıfsal temelde aşma iddiası olmayan her türlü adımın düzenin aşırılıklarını törpüleme çabasından başka bir şey ifade etmediğinin altı çizildi.

Devrimci partinin ve programın işçi sınıfı ve emekçilerle etle tırnak gibi bütünleşmesinin devrimin teminatı olduğu, Ekim devrimi ve Alman Devrimi üzerinden verilen örneklerle tartışıldı.

 Sunum ve tartışmalarda taktik politikaların her dönem farklılık gösterebileceğinin, fakat temel stratejik yönelimin esas olması gerektiğinin altı çizildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul