2009 yılında devrimci faaliyet sırasında AKP’nin cellatları tarafından Esenyurt’ta katledilen TKİP üyesi Alaattin Karadağ, ölümünün 13. yılında sınıf devrimcileri tarafından anıldı.
Küçükçekmece’de anma etkinliği
Anma programı Alaattin Karadağ yoldaş şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yitirdiklerimiz anısına saygı duruşu ile başladı.
Saygı duruşunun ardından Alaattin yoldaşın yaşamı ve devrimci mücadelesi üzerine sunum gerçekleştirildi.
Yapılan sunumda “Alaattin Karadağ yoldaş yoksul bir ailenin çocukları olmasının getirdiği durumdan dolayı, orta okulu bitirmesi ile birlikte maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamamış ve çalışmaya başlamıştır. Hatay’ın sokaklarında yoldaşlarıyla tanışması ile devrimci mücadeleye katılmıştır. Burada zaman içerisinde devrimcileşerek sınıf bilinçli devrimci bir işçi olarak fabrikalarda çalışmayı sürdürmüştür. Partisinin düşüncelerini ve devrim sosyalizm mücadelesine olan inancı ile sınıfı örgütlemek için İzmir ve İstanbul gibi büyük kentlerde sayısız fabrikalarda çalışmıştır. İzmir’de devrimci faaliyet içerisinde polisler tarafından gözaltına alınarak işkence uygulanmıştır. Alaattin Karadağ yoldaş tüm işkencelere karşı baş eğmez ve militan bir tutum sergilemiş ve bunun sonucunda tutuklanmıştır. Tutuklu bulunduğu süre boyunca mücadelesini içeride de sürdürmüştür” denildi.
Ayrıca sunumda Alaattin yoldaşın partisine ve devrim sosyalizm mücadelesine olan inancı üzerine duruldu. Partisi’ne olan bağlılığı kadar yoldaşlarına ölümüne bağlılığı anlatıldı. “Devrimci yaşamı boyunca tüm zorluklara rağmen tüm imkanları ile devrimci mücadeleye ve partisine sıkı sıkıya sarılmıştır.” denildi. Alaattin, Habip, Ümit, Hatice, Sinan ve Hüseyin yoldaşlar şahsında zor dönem devrimciliği üzerinde duruldu.
Ardından ise devrimci yaşam ve örgütlü mücadele üzerine tartışmalar yapılarak anma bitirildi.
Gebze’de Alaattin Karadağ üzerine söyleşi
Gebze'de sınıf devrimcileri, devrimci işçi Alaattin Karadağ ile ilgili söyleşi yaptı. İşçilerin alınterini çalarak servetlerini büyüten kapitalistlerin düzeninin kan emici, barbar yapısı anlatıldı. Sömürünün son bulması ve insanca bir yaşam için işçilerin kendi kurtuluşunu kendi ellerine alarak devrim saflarında yer alması gerektiği vurgulandı.
Küçük yaşlarından itibaren işçilik yaşamının içerisinde olan ve genç yaşlarından beri devrimci mücadeleyle de tanışan, örgütlü yaşamda yerini alan devrimci metal işçisi Alaattin Karadağ'ın yaşamından bahsedildi. Çalıştığı, yaşadığı yerlerdeki işçilerle kurduğu bağ ve onları mücadeleye katma çabası; çalışma yürüttüğü her sanayi bölgesinde fabrika çalışmaları, geçirdiği iş kazası sonucu parmaklarını yitirmesi, ısrarlı ve kararlı tavrı ifade edildi.
Fabrikada, işkencede, zindanda devrimci irade ile aldığı tutumlar; devrimci kimliği özümsemiş, yaşamının her noktasında doğallığına sirayet etmesi; polis ablukası altında yoldaşlarının yaşamını kurtarmak için kendini siper etmesi örnekleri belirtildi. Düzene karşı verilecek mücadelede Alaattin ve nice devrimciden öğrenerek yol yürüme vurgusu yapıldı.
Anlatımın ardından devrimci yaşam ve mücadelenin ihtiyaçları üzerine sohbet edildi.
Kızıl Bayrak / Küçükçekmece, Gebze