Özgür Ilmaz uğurlandı

21 Kasım’da yaşamını yitiren Özgür Ilmaz için Frankfurt Alevi Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Kasım 2021
  • 22:40

Uzun yıllardan bu yana ATİK saflarında mücadele eden, emektar bir devrimci ve aynı zamanda işçi emeklisi olan Özgür Ilmaz, 21 Kasım 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

70 yaşında hayata gözlerini yuman Ilmaz, 24 yaşındayken geldiği Almanya’da, o tarihten bu yana Partizan geleneği içerisinde kesintisiz olarak devrimci mücadelenin içerisinde yer aldı.

Yaşadığı Wiesbaden kentindeki ATİK derneğinin kurulmasında ve yaşatılmasında uzun yıllardan bu yana ciddi emeği olan Ilmaz; çevresinde sevilen, dürüst, mütevazi, herkese yardım eli uzatan, evi her daim devrimcilere açık, maddi olanaklarını mücadelenin hizmetine sunan, emektar bir devrimciydi. Genç yaşta başladığı devrimci mücadeleye ve devrimci değerlere sonuna kadar sadık kalmayı bildi. Özgür Ilmaz, uzun yıllar çalıştığı ve emekli olduğu Ebert fabrikasındaki sendikal mücadeleye de omuz veren bir işçiydi aynı zamanda.

Ilmaz’ın ardından ATİK tarafından yapılan, “Özgür Ilmaz ölümsüzdür!” başlıklı açıklamada şu ifadeler dile getirildi:

“Tıpkı sonbaharda ağaçların yaprak dökmesi gibi, güzel insanlarımız teker teker ölümsüzler kervanına katılıyorlar. 21 Kasım 2021 gecesi, saat 23:00 sularında Özgür arkadaşımız da, geçirdiği ani bir kalp krizi ile bizleri kedere boğarak dahil oldu bu kervana. Ama şairin dediğini hep tekrarlarız ya; “ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımızdır asıl olan”… Hayat denilen bu kavgada iz bırakarak geçip gidenler, hiç unutulmuyorlar/unutulmayacaklar. Her ne kadar her gidenimiz bizi derin acılara boğsa da, onlar her daim geride kalan sevdiklerinin yanlarında oluyorlar. Kimi zaman söyledikleri bir sözle, kimi zaman yaptığı işlerle, kimi zaman yarattıkları değerlerle…

Sevgili Özgür de esprili konuşmaları, tanıdığı tanımadığı, ihtiyacı olduğunu bildiği herkese uzattığı yardım eliyle; incitmekten korkan, güven veren sevecen dost bakışları ve yaşamı boyunca insanın insanca yaşayabileceği bir dünya yaratma mücadelesindeki hep o dik duruşu ve çocuk yaşlarından beri kavgaya kattığı değerlerle her daim yanı başımızda olacak. Onu da, o büyük gün geldiğinde hep birlikte çekilecek halayın başını çekeceklerin yanına yolluyoruz.”

Özgür Ilmaz için 22 Kasım günü Frankfurt Alevi Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Törene Frankfurt TKİP taraftarları da katılarak, onun devrimci anısına saygıyı ve sahiplenmeyi ifade eden kısa bir mesaj sundular. Pandemiye rağmen ailesi, yoldaşları, dostları ve emekçilerden oluşan kalabalık bir kitlenin katıldığı anma töreninin ardından Ilmaz’ın naaşı memleketi Erzincan’a uğurlandı.

Kızıl Bayrak / Frankfurt