1 Mayıs çağrıları sürüyor

Sınıf devrimcileri İstanbul ve Bursa’da işçileri, emekçileri ve gençliği 1 Mayıs’ta mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Nisan 2020
  • 19:31

AKP iktidarı koronavirüs salgını devam ederken, kapitalistlerin çıkarlarına uygun hareket ediyor. Çarklar dönüyor, sömürü devam ediyor. Göstermelik önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor, ancak işçiler fabrikalarda ölümle burun buruna çalıştırılıyor.

Sınıf devrimcileri ise salgın sürecinde sermayenin ve devletinin saldırılarına karşı faaliyetlerini sürdürüyor. İşçileri, emekçileri ve gençliği 1 Mayıs sürecinde mücadeleyi büyütmeye çağırıyor.

Küçükçekmece ve Esenyurt’ta 1 Mayıs çağrısı

İstanbul’da sınıf devrimcileri Esenyurt Balıkyolu, Avcılar Yeşilkent Mahallesi ve Amasyalılar Caddesi'nde; Küçükçekmece’de ise Fatih mahallesi, Soğuksu mahallesi, Kanarya mahallesi ve Küçükçekmece Meydan’da 1 Mayıs çağrılarını sürdürdü. “Krizin ve salgının faturasını kapitalistlere ödetelim! Zorunlu iş kolları dışında tüm çalışanlara ücretli izin, ücretsiz sağlık hakkı” ve “kapitalizm ölüm demektir! İnsanca yaşam için sosyalizm” şiarlı BDSP afişleri ve stickerları ile emekçilere mücadele çağrısı yapıldı.

Gençlikten 1 Mayıs çağrısı

DLB ve DGB gençliği 1 Mayıs’ta mücadeleye büyütmeye çağırdı.

Devrimci Liseliler Birliği “Sistem sınıfta kaldı gelecek sosyalizm!” Devrimci Gençlik Birliği ise “Özgürlüğümüz, geleceğimiz ve yaşam hakkımız için yaşasın 1 Mayıs yaşasın sosyalizm!” şiarlı duvar gazeteleri ile gençliği mücadeleye çağırdı. Duvar gazeteleri Kocamustafa Paşa Mahalesi, Çapa, Cerrahpaşa, Esenyurt Meydan, Depo’da yaygın bir şekilde kullanıldı.

Gebze’de devrimci sınıf faaliyeti

Gebze’de BDSP 1 Mayıs çağrısını sürdürüyor. Gebze Akse sapağı güzergahına, Gamze kuruyemiş servis güzergahına ve merkez hastanesi yanına “İnsanca yaşam için sosyalizm/zorunlu işkolları dışında tüm çalışanlara ücretli izin” şiarlı stickerlar ile emekçiler 1 Mayıs’ta mücadeleye çağrıldı.

Bursa’da MİB faaliyeti

Metal İşçileri Birliği tarafından, Bursa`nın işçi servis noktalarına ve emekçi semtlerine "Salgının ve krizin bedelini ödememek için her yeri 1 Mayıs alanına çevirelim" çağrıları yapıldı.

Metal işçileri 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükselmeye çağrıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Gebze-Bursa