Sınıf devrimcilerinden 1 Mayıs faaliyetleri

Sınıf devrimcileri İzmir ve İstanbul'da 1 Mayıs faaliyetlerine devam ediyorlar.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Nisan 2020
  • 09:33

Sermaye devleti koronavirüse karşı yeterli önlemler almayıp, patronların karını düşünerek adımlar atıyor. Göstermelik sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor ama işçi ve emekçiler özel izinlerle çalıştırılmaya devam ediliyor.

Sınıf devrimciler ise salgın sürecinde sermayenin ve devletinin saldırılarına karşı faaliyetlerini sürdürüyor. İşçi ve emekçileri 1 Mayıs sürecinde mücadeleyi büyütmeye çağırıyor.

EİB’den 1 Mayıs faaliyeti

EİB, salgının ve krizin etkilerini çok yakıcı hissettirdiği bir süreçte 1 Mayıs faaliyetlerini sürdürüyor. İşçilere salgının bedelini ödememek için mücadele çağrısı yapan EİB, servis güzergahlarına ve emekçilerin kullandığı yol güzergahlarına "Salgının ve Krizin Bedelini Ödememek İçin Her Yeri 1 Mayıs Alanına Çevirelim – EİB” afişlerini yaptı. Afişler Menemen’de demir çelik işçilerinin yoğun olarak kullandığı Menemen üstgeçit, Menemen Sondirek, Asarlık, Balatçık işçi servis duraklarında ve Çiğli merkez, Güzeltepe mahallerinde kullanıldı ve işçilere her yeri 1 Mayıs alanına çevirme çağrısı yapıldı.

Küçükçekmece ve Esenyurt'ta 1 Mayıs çağrısı

İstanbul’da ise sınıf devrimcileri; Şahintepe mahallesi, Yenibosna Zafer mahallesi, Yenibosna Kuleli, Esenyurt Merkez, Tabela ve Depo mevkiinde minibüs durakları ve caddelere “Krizin ve salgının faturasını kapitalistlere ödetelim! Zorunlu iş kolları dışında tüm çalışanlara ücretli izin, ücretsiz sağlık hakkı” ve “kapitalizm ölüm demektir! İnsanca yaşam için sosyalizm” şiarlı BDSP afiş ve stickerları ile emekçilere mücadele çağırısı yaptı.

Salgın günlerinde 1 Mayıs faaliyetini sürdüren sınıf devrimcileri İstanbul’un Anadolu yakasında ise “Krizin ve salgının faturasını kapitalistlere ödetelim!”, “zorunlu işkolları dışında tüm çalışanlara ücretli izin, ücretsiz sağlık hakkı!”, Kapitalizm ölüm demektir! İnsanca yaşam için Sosyalizm!” şiarlı stickerları Sarıgazi, İMES ve Dudullu OSB’ye yaptı.

BDSP’den Topkapı’da faaliyet

BDSP’liler yaklaşan 1 Mayıs öncesinde Topkapı’da da faaliyetlerine devam ettiler. Sınıf devrimcileri Topkapı ve çevresinde “Yaşasın 1 Mayıs! İnsanca yaşam sosyalizmde!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sosyalizm!” şiarlı yazılamaları yaygın bir şekilde yaptılar.